Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 25

Daugėja internetinių sukčių

Lietuviai krizės metu vis dažniau apsipirkinėja internete. Internete apsipirkti lengva, nereikia niekur eiti iš namų, stovėti eilėse, o ir pigiau. Išsirinkus daiktą tiesiog reikia pervesti į tam tikrą sąskaitą pinigus ir gausi prekę. Statistikos departamento duomenimis, internete apsipirkinėja apie 6 proc. lietuvių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lietuviai krizės metu vis dažniau apsipirkinėja internete.  Internete apsipirkti lengva, nereikia niekur eiti iš namų, stovėti eilėse, o ir pigiau. Išsirinkus daiktą tiesiog reikia pervesti į tam tikrą sąskaitą pinigus ir gausi prekę. Statistikos departamento duomenimis, internete apsipirkinėja apie 6 proc. lietuvių. Pernai šis skaičius siekė 4 proc. Dažniausiai perkami bilietai, knygos ir žurnalai, taip pat dėmesio sulaukia drabužiai, namų apyvokos prekės ir buitinė technika.

Daugėja prekių internete, daugėja apsipirkinėjančių, daugėja ir apgavikų. Ne tokiuose populeriuose tinklapiuose yra pardavinėjami neorginalūs daiktai, dažnai ne visi trūkumai yra pasakomi. Kartais pinigų suma  nuskaitoma kelis kartus. Pirkimas iš žmonių kituose miestuose yra ypač pavojingas. Sumokėjus pinigus prekės iš viso gali negauti arba gauti ne tą. Pardavėją yra sunku surasti, o dėl kelių šimtų niekas dažniausiai neužsiima paieškomis.

Perkan internete reikėtų dėmėsį atkreipti į šiuos pagrindinius dalykus:

  • Žiūrėti, ar yra visi pardavėjo dumenys (ID, tel. nr., vardas, pavardė)
  • Paieškoti atsiliepimų, komentarų apie pardavėją
  • Jei yra galimybė stengtis susitikti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius