-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 05

Degalinės ir toliau lupikauja

Nors paskutiniu metu didmeninės degalų kainos tik krito, tačiau mūsų šalies degalinės to net nepajuto.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Nors paskutiniu metu didmeninės degalų kainos tik krito, tačiau mūsų šalies degalinės to net nepajuto. Arba tiesiog nenorėjo justi, nes kaip visada atpigus degalams jie turi jūrą „likučių“, bet kai pabrangsta, brangesniųjų degalų „atsiveža“ visi ir vienu metu.

Pikčiausia dėl suskystintų dujų (LPG), kurias „Orlen Lietuva“ šiuo metu parduoda 3566 Lt/t. Paprastai toną suskystintų dujų sudaro 1850l (bent jau užsienyje toks kiekis). Matematika paprasta: 3566/1850=1,93 Lt/l. Panaši kaina laikosi jau apie savaitę, tačiau degalinėse jos iki šiol kainuoja apie 2,40 Lt/l.

Sausio viduryje „Orlen Lietuva“ dujas pardavinėjo kaina 3966 Lt/t. Bet tada jos taip pat kainavo apie 2,40 Lt/l. Nesuprantu tik vieno, kodėl visi ir toliau sukandę dantis tyli? Keista, tačiau šiomis dienomis dyzelino didmeninė kaina apie 3,71Lt/l, degalinėse apie 3,88Lt/l. Antkainį paskaičiuokite patys ir palyginkite su dujomis. Negi naftos gamybos šalutiniam produktui galima taikyti dvigubai didesnį antkainį? Taip tikriausiai įmanoma tik mūsų šalyje. Teko stebėti netoliese esančią degalinę. Ten dujas atveža kas 2 ar 3 dienas. Visa kita lieka Jūsų pamąstymui apie esamą padėtį.

P.S. jei kam įdomu ir nežinojote, didmenines degalų kainas galima stebėti šiame puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius