Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 14

Dėmesio: „Grinda“ perpildyta šuneliais! Reikia labai skubios pagalbos (nuotraukos)

Kaip sunku rašyti tokias naujienas, kai nepasiduodant emocijoms reikia išlaikyti blaivų protą ir priimti skubius bei teisingus sprendimus.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kaip sunku rašyti tokias naujienas, kai nepasiduodant emocijoms, reikia išlaikyti blaivų protą ir priimti skubius bei teisingus sprendimus. Šiuo metu Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinėje tarnyboje „Grinda“ visai nėra laisvų vietų. Todėl kiekvieno šuns priglaudimas yra „aukso vertės“. Iš „Grindos“ priglaustas šunelis iš karto išgelbėja du – save ir kitą. Todėl dabartinėje situacijoje net vieno šunelio paėmimas nors pusdieniui sustabdo „mirties alsavimą į nugarą“ kitiems.

Suprantu, kad atsiras skeptikų, kurie sakys, kad visų išgelbėti nepavyks, tačiau mes juk nekalbame abstrakčiai, mes kalbame apie konkrečius šunelius, kurie savanorės Natalijos užfiksuoti tik tam, kad surastų buvusius ar naujus šeimininkus. Jie nepraslys pro mūsų akis kaip nežinomi statistai, jie jau yra pastebėti – jiems suteiktas vienas šasnsas, beliko tik jiems padėti ištrūkti į laisvę. Be abejo dabar tikriausiai reikia kalbėti tik apie skubią globą ir ieškoti jos visais įmanomais būdais. Aš žinau, kad visi jie turės šeimininkus, tai tik laiko klausimas. Laiko, kuris tiesiogine prasme dabar labai brangus. Kaip baisu, kai viena diena gali nulemti beveik viską. Ta riba tarp gyvenimo ir mirties yra šalia. Gyvūnai, atsidūrę sanitarinėje tarnyboje, supranta, kad jų likimas priklauso nuo žmogaus. Dabar likęs tik atviras klausimas – tas žmogus iš didžiosios raidės ar tik gyva būtybė?

Manau, turėtų suklusti kiekvienas: ir tas, kuris pasižiūrėjęs į savo augintinį gali pasakyti „kaip gerai, kad tu šalia, kad saugus“, ir tas, kuris dar nieko negloboja, ir tas, kuris glaudžia prie savęs rastinuką ar „grindinuką“ (o tuo metu jo širdis verkia iš skausmo). Kelias į gyvenimą labai trapus, ta riba skirianti vieną slenkstį nuo kito – labai neryški, tačiau esminė. Daug ką lemia akimirka ir taip norėtųsi būti stebukladariais, kad ją sustabdytumėme.

Padėkite norintiems gyventi. Būdų yra daug ir visokiausių – tik reikia jūsų ištiestų pagalbos rankų. Visų Jūsų prašau „grindinukų“ vardu.

Galintys ir norintys padėti siūlykite, rašykite komentarus,skambinkite Rūtai – 8 686 57137, Rasai – 8 606 50618.

DVYLIKA PAGAL PATEKIMO Į „GRINDĄ“ LAIKĄ SENIAUSIAI TEN ESANČIŲ ŠUNELIŲ, JIEMS LABAI REIKIA PAGALBOS IŠEINANT Į LAISVĘ, KAI KURIE TEN JAU 4 MĖN. JIEMS IŠKILO DIDELĖ GRĖSMĖ. Tiek laukę, nesusirgę, jie nebetiki, jog bus sunaikinti, bet dėl narvų trūkumo adata tuoj pakibs virš jų galvų:

Reg. nr. 415 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.31095

Reg. nr. 488 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.31683

Reg. nr. 507 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.31918

Reg. nr. 519 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.33497

Reg. nr. 540 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.32595

Reg. nr. 547 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.32469

Reg. nr. 550 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.32598

Reg. nr. 560 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.32775

Reg. nr. 570 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.34221

Reg. nr. 575 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.32984

Reg. nr. 590 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.33211

Reg. nr. 593 http://www.gyvunugloba.lt/lt/main/g.33495

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius