Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

DNR dieną – pažintis su genetikos mokslu Vilniaus universitete

Siekiant plačiau supažindinti Lietuvos jaunąją kartą su dar gana jauna medicinos šaka – genetika, jau trečią kartą Lietuvoje vyks renginys, skirtas DNR dienai Lietuvoje paminėti.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Siekiant plačiau supažindinti Lietuvos jaunąją kartą, o ypač mokinius, su dar gana jauna medicinos šaka – genetika, jau trečią kartą Lietuvoje balandžio 18 d., 11 val. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Didžiojoje auditorijoje (M. K. Čiurlionio g. 21) vyks renginys, skirtas DNR dienai Lietuvoje paminėti.

Renginyje dalyvaus Lietuvos žmogaus genetikos draugijos pirmininkas, VU profesorius Vaidutis Kučinskas, VU rektorius akademikas Benediktas Juodka, VU Medicinos fakulteto dekanė prof. habil. dr. Zita Aušrelė Kučinskienė, švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys, įvairių Lietuvos mokyklų mokytojai ir mokiniai.

Susitikime profesorius Kęstutis Sasnauskas skaitys paskaitą „Genų inžinerija – įrankis genomams keisti: jos taikymai moksle, medicinoje ir pramonėje“. Konkurse dalyvaujantys mokiniai pristatys savo esė, skirtas DNR dienai paminėti, bus paskelbti ir apdovanoti konkurso laimėtojai. Savo darbus renginyje apžvelgs ir 2010 m. vykusio „DNR esė“ konkurso Europoje laimėtojai.

Po apdovanojimų įteikimo ceremonijos konkurse dalyvavę mokiniai ir jų mokytojai bus pakviesti į pažintines ekskursijas po „Thermo Fisher Scientific“ („Fermentas“ Life Sciences) padalinį Lietuvoje, Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų Medicininės genetikos centrą, kur specialistai papasakos apie vykdomą veiklą, genetikos mokslą, genetinius tyrimus ir jų svarbą žmogui. Jaunuoliai turės unikalią galimybę apsilankyti laboratorijose ir pamatyti, kaip dirba žmogaus ir medicininės genetikos specialistai.

Renginio programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius