Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 18

Donorystės akcija pagerbs žmones, liejusius kraują už Lietuvos Nepriklausomybę

Neatlygintinos kraujo donorystės akcija siekiama pagerbti žmones, liejusius kraują už Lietuvos Nepriklausomybę.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga kviečia kovo 19-ąją, 9–13 val. prisijungti prie neatlygintinos kraujo donorystės akcijos, vyksiančios Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Kraujo centre, adresu Šiltnamių g. 29. LTJS prašo užsiregistruoti iš anksto elektroniniu paštu – kraujas@tautosjaunimas.lt. Šia akcija siekiama simboliniu kraujo davimo aktu pagerbti žmones, liejusius kraują už Lietuvos Nepriklausomybę.

Akcija vyksta jau trečius metus ir vienija žmones, neabejingus sergančių tautiečių bėdoms (surinktas kraujas iš karto keliauja tiesiai pas ligoninės pacientus). Gyvendami laisvoje šalyje, dažnai nepagalvojame, kaip sunkiai laisvė buvo iškovota: „Geriau žūti čia garbingai kovojant, negu rankas sudėjus laukti kažko iš kažkur nukrintant. Pagaliau mūsų kraujas nenueis veltui. Mes turėsime teisę visiems žiūrėti tiesiai į akis, nes mes savo tėvynės neapleidom. Na, ir kas gi mus nugalės, jei mes nebijom, jeigu mes nugalėjome mirtį (Lionginas Baliukevičius–Dzūkas), niekada negalime žinoti, kada kraujo prireiks mūsų artimiesiems ar net mums patiems, todėl kviečiame visus neabejingus tiek prisidėti, tiek palaikyti akcijos idėją.

Informacija kraujo donorams:

Prieš duodamas kraujo donoras privalo būti pailsėjęs, pavalgęs.

– Negalima kraujo duoti nevalgius, nes tai gali sukelti silpnumą.

– Dieną prieš duodant kraujo siūloma nevalgyti labai riebaus, aštraus maisto ir būtina gerti daugiau nei įprasta skysčių: mineralinio vandens, sulčių, arbatos.

– Kelias dienas prieš duodant kraujo donorai turėtų susilaikyti nuo alkoholio vartojimo, kraujo davimo dieną nerūkyti.

– Nepatartina duoti kraujo po įtempto darbo, naktinės pamainos.

– Kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, savanoriškai duodantys kraujo ar jo sudėtinių dalių. 17 metų asmuo gali tapti kraujo donoru tik turėdamas notaro patvirtintą tėvų sutikimą arba į kraujo centrą atvykęs su vienu iš tėvų ar globėju.

– Žmogaus kūno masė turi būti ne mažesnė nei 50 kilogramų.

– Žmogus, norintis duoti kraujo, privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – asmens tapatybės kortelę, pasą ar vairuotojo pažymėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius