-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09

Draudimas gerti sporto renginių metu „Siemens“ arenai prekiauti alumi netrukdo

LR Seimas priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kur sakoma, kad draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus sporto rungtynių metu. Buvau labai nustebinta, kai šeštadienį Siemens arenoje krepšinio rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos Ryto“ metu alus „liejosi laisvai“. Į salę nešėsi alų visi, kas tik norėjo, jokių draudimų nebuvo. Tai ir kyla klausimas, kam tos pataisos buvo priimtos, jeigu jų nesilaikoma.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

LR Seimas priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kur sakoma, kad draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus sporto rungtynių metu. Buvau labai nustebinta, kai šeštadienį Siemens arenoje krepšinio rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos Ryto“ metu alus „liejosi laisvai“. Į salę nešėsi alų visi, kas tik norėjo, jokių draudimų nebuvo. Tai ir kyla klausimas, kam tos pataisos buvo priimtos, jeigu jų nesilaikoma.

Ikrauk.lt redakcija kreipėsi į Siemens arenos generalinį direktorių Vidmantą Šiugždinį norėdama gauti oficialų komentarą. „Pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento specialistų įstatymo, draudžiančio vartoti alkoholinius gėrimus salėse sporto renginių metu, išaiškinimą, atsakomybė už alkoholio vartojimą ar įsigijimą sporto varžybų metu tenka tik alkoholinius gėrimus vartojantiems asmenims, t.y. žiūrovams. Kontroliuoti įstatymų vykdymą turi šalies policija, o ne mūsų arenos ar sporto renginių organizatorių darbuotojai. Nors mes, kaip „Siemens“ arenos valdytojai, nesame įpareigoti įspėti alkoholinius gėrimus vartojančius asmenis apie jiems taikomą ir gresiančią atsakomybę, tačiau mes ėmėmės tam tikrų priemonių, kurios, tikimės, padės ugdyti sporto varžybų sirgalių sąmoningumą. Mes prie kiekvieno „Siemens“  arenoje esančio ir alkoholinius gėrimus pardavinėjančio baro pakabinome aiškiai matomą apie įstatymo pasikeitimus ir už jo pažeidimus gręsiančias nuobaudas įspėjantį plakatą. Be to, kiekviename mūsų arenoje esančiame bare siūloma įsigyti ne tik alkoholinį, bet ir nealkoholinį alų, todėl negalime būti tikri, ar su alaus bokalais salėje matyti sirgaliai išties vartojo alkoholinį alų. Taip pat prašome visus sporto renginių lankytojus aptarnaujančius arenoje esančių barų darbuotojus sirgaliams vietoje alkoholinio alaus siūlyti nealkoholinį, o apsaugos darbuotojų prašome žiūrovus įspėti, kad salėje negalima vartoti alkoholinio alaus“, - sakė redakcijai V.Šiugždinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius