Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 05

Džiaugsmo dvasia apgaubė Kauną

Šeštadienį Kaune buvo vykdomas tarptautinis projektas „Help portrait“, kurio metu buvo fotografuojami žmonės, paprastai negalintys sau leisti kokybiškų fotografijos paslaugų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Gruodžio 4 d. prekybos ir paslaugų centre „Molas“ buvo vykdomas tarptautinis projektas „Help portrait“. Šią dieną viso pasaulio fotografai griebia į rankas fotoaparatus ir fotografuoja žmones, kuriems gyvenime sekasi mažiau. Renginys „Help portrait“ – puiki dovana žmonėms, negalintiems sau leisti kokybiškų fotografijos paslaugų.

Jau nuo ankstaus ryto prie prekybos ir paslaugų centre įkurtos laikinos fotostudijos būriavosi žmonės: vienišos mamos, tėčiai su prie šono prisiglaudusiais mažyliais, senyvi žmonės, daugiavaikės šeimos. Iš pradžių kai kurie susirinkusieji jautėsi nedrąsiai, tačiau apsupti „Help portrait“ organizatorių šiluma, rūpesčiu ir patys ėmė šypsotis, drąsiau jaustis prieš fotoobjektyvą. Modeliai greitai rado bendrą kalbą su draugišku kolektyvu: fotografais, kirpėjais ir kitais darbuotojais. Po šėlionių fotostudijoje, įtempto darbo kompiuteriu, renginio dalyvių laukė dovana – įrėminta gražiausia nuotrauka ir kompaktinis diskas su visos fotosesijos nuotraukomis. Geriausiu atlygiu organizatoriams tapo džiugios šypsenos, nušvietusios kauniečių veidus, ir mintis, jog pavyko praskaidrinti šių žmonių kasdienybę.

Vytautė, viena renginio organizatorių Kaune, džiaugėsi, kad prie „Help portrait“ organizavimo prisidėjo daug gerų žmonių, rėmėjų. Mergina minėjo, jog projektas šiemet vykdomas ne tik laikinojoje sostinėje, bet ir Kėdainiuose, Kelmėje bei Vilniuje. Vytautė džiaugėsi, jog į nemokamą fotosesiją atvyko praktiškai visi modeliai. „Tuos, kurie patys negalėjo atvažiuoti, atsivežėme savu transportu“, – pasakojo organizatorė.

Paklausta, kaip atrinko „Help portrait“ dalyvius, Vytautė atsakė, jog ieškojo jų per seniūnijas, mokyklas ir kitas organizacijas. Pokalbio pabaigoje mergina išreiškė viltį, kad kitąmet šią kilnią akciją pavyks surengti visuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius