Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 30

Emigranto istorija: Metus aptarnavęs Portsmuto girtuoklius rankų nenuleidęs Justinas Vaičiulis rado puikų darbą pagal specialybę

Esu Justinas Vaičiulis – antro kurso Marketingo su psichologija (marketing with psychology) studentas iš Portsmuto (Portsmouth) universiteto. Neseniai skaičiau jūsų straipsnį...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Esu Justinas Vaičiulis – antro kurso Marketingo su psichologija (marketing with psychology) studentas iš Portsmuto (Portsmouth) universiteto. Neseniai skaičiau jūsų straipsnį apie Živilę Šataitę, kuri sąžiningai dirba Jungtinėj Karalystėj. Nuostabi ir įkvepianti lietuvaitės istorija. Džiaugiuosi galėdamas apie tokius žmones girdėti. Nusprendžiau trumpai savo istoriją papasakoti ir aš, kad žmonės negalvotų, jog į Britaniją lietuviai tik valstybės melžti važiuoja.

Į JK atvažiavau gana šaltą 2010-ųjų žiemos naktį – gruodžio 19, jei tiksliai atsimenu. Nors emigruoti niekad neketinau, tačiau informatikos pažymio neturėjimas sutrukdė įstoti į savo išsvajotą viešosios komunikacijos (VDU) specialybę. Taigi liko vienintelė galimybę studijuoti filosofiją, o ji, po pusės metų, pasirodė visiškai ne man.

Mokslus mečiau, susikroviau porą lagaminų ir su tėvų palaiminimu palikau gimtą šalį. Portsmutą pasirinkau dėl čia gyvenusios draugės, kuri tų pačių 2010 metų rudenį pradėjo savo studijas. Po gana ilgo laikotarpio nesėkmingai medžiojant darbą tapau „Sales Assistant“ visą parą dirbančioj maisto prekių parduotuvėj gana juokingu pavadinimu – New Kwikimart. Kasininku tapau, lietuviškai šnekant.

Kol iš visų jėgų stengiausi išsilaikyti čia, išsiunčiau prašymus dėl stojimo į universitetą bei išsilaikiau IELTS (tarptautinį anglų kalbos egzaminą). Kadangi gavau 7, gauti vietą man patinkančioj specialybėj sunkumų nebuvo – čia jau aš galėjau rinktis, o ne eit ten, kur priėmė.

Tarp darbo ir mokslų absoliučiai visą savo laisvą laiką skyriau tam, kas mane labiausiai domino – skaitmeniniam marketingui bei interneto technologijoms. Po metų darbo aptarnaujant Portsmuto girtuoklius (dažnai naktim) ir kraunant prekes ant lentynos bei tikrinant jų galiojimo laiką, netikėtai atradau Marketing Executive poziciją vienoj nedidelėj programinės įrangos kompanijoj TalkFreely. Bent jau oficialiai taip mano darbo vieta vadinasi, nors iš tiesų dirbu su skaitmeniniu marketingu – prižiūriu socialinius tinklapius, reklamą, kurią perkam internete, puslapio efektyvumą ir konversijas ir t.t. Žodžiu, pirmo kurso nepabaigus jau dirbau pagal specialybę. Sėkmingai čia esu jau 8 mėnesius.

Taigi, tikrai ne visi lietuviai į UK išvykę apsimeta šlangom ir užima siurbėlių pozicijas – mano draugė taip pat sėkmingai po dviejų kursų įsidarbino The Body Shop pagrindiniam ofise, kur dirba su esamų produktų priežiūra bei naujų gaminių kūrimu. Natalijos Belovos istorija yra apverktina, mano akim žiūrint. Nežinau ar kas nors labiau nei ji nusipelnė varguolės titulo.

Justinas

 

Gyvenate užsienyje ir sąžiningai užsidirbate bei kopiate karjeros laiptais? Papasakokite savo istoriją 15min.lt skaitytojams – savo pasakojimus siųskite elektroniniu paštu IKRAUK@15MIN.LT

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius