Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 16

„Facebook“ masiškai plinta melagingi gandai apie privatumo nustatymus tinkle

Šįryt apsilankęs Facebook pamačiau, kaip nemažai draugų pradėjo platinti štai tokią žinutę: Sveiki visi, kurie dar šito nepadarėte: pasikeitus Facebook programai, nuo šiol visi...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Šįryt apsilankęs Facebook pamačiau, kaip nemažai draugų pradėjo platinti štai tokią žinutę:

Sveiki visi, kurie dar šito nepadarėte: pasikeitus Facebook programai, nuo šiol visi gali prieiti prie mūsų privačios informacijos, net jūsų kontaktuose nesantys asmenys. Tereikia, kad vienas iš jūsų draugų pakomentuotų ar paspaustų "patinka" jūsų paskyroje, kad kiti, nesantys draugų sąraše, prieitų prie jūsų informacijos.

Asmeniškai nenoriu, kad mano draugų sąraše nesantys asmenys prieitų prie mano privačios informacijos, tačiau to pakeisti negaliu.

Prašau jūsų, esančių draugų sąraše, atsistoti su pėle ant mano vardo teksto viršuje (nespaudžiant pelės mygtuko) ir palaukti atsidarančio lango. Jame nespaudžiant pėlės mygtuko atsistoti ant užrašo "friends". Tada paspausti nustatymus ir nuimti varnelę nuo "komentarai" ir "patinka".

Jums tai užtruks 10 sekundžių, tai padarysiu dėl jūsų, kai man pranešite. Nukopijuokite tekstą ir praneškite savo draugams!

O aš norėčiau išplatinti tokią žinutę:

Sveiki visi, plinta neteisinga informacija, kad pasikeitė Facebook programa ir nuo šiol visi gali prieiti prie privačios informacijos nors ir nėra drauguose. Baikit panikuoti, nes tai visiškas briedas. Jeigu nuimate pas draugą varnelę nuo ''komentarai ir patinka'', tai jūs nebegausite pranešimų apie draugo komentarus ir paspaudimus patinka. Gerai dar, kad nepataria nuimti visų varnelių, tuomet tą draugą socialiniame tinkle tiek ir tematysite. Juk kai skelbiate nuotraukas, tai patys ir nustatote kas jas gali matyti (Public, Draugai, Tik man, Pasirinktinai) taip pat ir su asmenine informacija.

Ir ne draugai turi už jus nustatinėti jūsų informacijos privatumą.  Tiek kiek jūs leidžiate matyti kitiems jūsų nuotraukas, darbovietes, telefono numerius ir panašius dalykus, tai tiek visi ir mato.

Socialiniai tinklai nėra ta vieta, kur reikia laikyti svarbią ir labai asmeninę informaciją, dėl kurios nutekėjimo vėliau griaušitės nagus.

 

Be to, tai yra metų senumo gandas, tik dabar išverstas į Lietuvių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius