-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Filmas apie garsųjį „Greenpeace“ laivą

Spalio 21d. jau prasidėjęs kino filmų festivalis „Nepatogus kinas“ jau pakvietė į pirmojo filmo peržiūrą „Vaivorykštės kariai“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 „Greenpeace“

Spalio 21d. jau prasidėjęs kino filmų festivalis „Nepatogus kinas“  pakvietė į pirmojo filmo peržiūrą „Vaivorykštės kariai“.

Šis filmas priklauso žaliajai programai. Šių metų „žaliosios programos“ filmai ne tik pateikia platų požiūrį į žemės būklę, bet ir siūlo sektinų pavyzdžių, galinčių padėti išvengti artėjančių katastrofų žemėje.

Filmo režisierė Suzanne Raes pateikė tikrą įstoriją apie garsųjį „Greenpeace“ laivą „The Rainbow Warrior“ ir jo įgulą. Hipiai iki pat mirties – štai tokia buvo šio laivo įgulą. Tai žmonės, kurie ne tik kalbėjo, bet ir ėmėsi veiksmų ir dalyvavo aplinkosauginėse operacijose prieš banginių medžiotojus ir atominio ginklo bandymus Ramiajame vandenyne. Kai 1985 metų liepos mėnesį Prancūzijos slaptosios tarnybos nuskandino garsųjį „Greenpeace“ laivą, šio incidento metu žuvo vienas iš bendražygių ir ši mirtis stipriai paveikia likusius įgulos narius.

Daugelyje festivalių gerai sutiktas filmas ne tik pasakoja apie garsiojo laivo įgulos bičiulystę bei likimus, bet ir žvelgia į aplinkosauginių kampanijų pradžią ir jų poveikį šiandien. Filmas, kuris ne tik pakelia nuotaiką, bet ir priverčia susimastyti: „O kaip mes prisidedame prie aplinkos išsaugojimo?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius