-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 09

Gandrai prognozuoja sausą ir nederlingą vasarą

Meteorologai gąsdina, kad ši vasara bus ypatingai karšta ir alinanti. Gyventojai dar gūščioja pečiais: „O gal neatspės...“ Nors lietuviai jau baigia pamiršti, ką reiškia tipiškas, mūsų kraštams būdingas klimatas, vis dar viliasi jo sulaukti. Deja, tenka užgesinti paskutinę viltį – vasaros orų prognozes patvirtina ir gamtos meteorologai gandrai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Meteorologai gąsdina, kad ši vasara bus ypatingai karšta ir alinanti. Gyventojai dar gūščioja pečiais: „O gal neatspės...“ Nors lietuviai jau baigia pamiršti, ką reiškia tipiškas, mūsų kraštams būdingas klimatas, vis dar viliasi jo sulaukti. Deja, tenka užgesinti paskutinę viltį – vasaros orų prognozes patvirtina ir gamtos meteorologai gandrai.

Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotoja Lolita Grėblikienė sako, kad vis dažniau sulaukia žmonių skambučių, pranešančių, kad gandrai iš lizdų meta savo vaikus. Šie paukščiai taip elgiasi tada, kai jaučia, kad negalės išmaitinti savo palikuonių. Jie, jausdami, kad sezonas bus ypač sausas, karštas ir nederlingas, išmeta silpniausius savo palikuonis, pasilikdami tik tiek, kiek pajėgs išmaitinti.

Kai kurie žmonės, manydami, kad gandriukas netyčiomis iškrito į lizdą, bando jį įkelti atgal, tačiau tai nepadeda – gandrai ir vėl išmeta jauniklį lauk. Taigi panašu, kad ir mūsų laukia varginantis šiltasis sezonas...Gal metas rezervuotis vietą prie ežero? :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius