Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras: nematai ir širdies neskauda (nuotraukos)

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras (toliau GVJLC) - tai neformaliojo ugdymo institucija, turinti didžiausią šios srities patirtį Klaipėdos rajone. Ši nepelno siekianti organizacija savo veiklą pradėjo prieš 44-erius metus kaip Pionierių namai, nuo 1990 metų buvo žinoma kaip Moksleivių namai, o nuo 2008 metų - Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras. Neformaliojo ugdymo įstaigoje lankosi apie 350 moksleivių, nuo 5 iki 19 metų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras (toliau GVJLC) - tai neformaliojo ugdymo institucija, turinti didžiausią šios srities patirtį Klaipėdos rajone. Ši nepelno siekianti organizacija savo veiklą pradėjo prieš 44-erius metus kaip Pionierių namai, nuo 1990 metų buvo žinoma kaip Moksleivių namai, o nuo 2008 metų - Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras. Neformaliojo ugdymo įstaigoje lankosi apie 350 moksleivių, nuo 5 iki 19 metų. Taip pat su šiais mokiniais dirba apie 15 mokytojų, kurie yra kvalifikuoti savo srities specialistai. Centre gausus pasirinkimas įvairios veiklos, pagal kiekvieno moksleivio pomėgius bei norus. GVJLC - tai vieta, kurioje yra siekiama tenkinti vaikų ir jaunimo pažinimo, lavinimosi ir saviraiškos poreikius. Taip pat yra padedama tapti aktyviais visuomenės nariais. Laisvalaikio centro mokiniai jau dabar garsina Gargždų miestą, todėl norint ir toliau skatinti jaunimą daryti gerus darbus, privalome ir mes jiems padėti! Bet vieną diena užėjusi apžiūrėti kaip atrodo centras, nusivyliau. Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras atrodė niekuo nepasikeitęs, jis buvo lygiai toks pat kaip prieš penkerius metus, kai 2006 metais pačiai teko lankyti užsiėmimus. Tuo metu dar vadinamuose Moksleivių namuose. Užėjus į vidų akis nudžiugino ant sienų piešti vaikų piešiniai, grafiti, fotografijos bei iš vaikų sklindantis noras būti šioje vietoje. Pastatas, kuriame įsikūręs šis centras, jau nebe toks jaunas ir gražus kaip ten ateinantys vaikai ir jaunimas. Šiai vietai reikalingas remontas bei parama. Įvestas geresnis šildymas, sutvarkyti tualetai bei kosmetinis remontas padarytų šią įstaigą patrauklesnę ir daugiau lankomą. Būtų galima Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą perkelti ir į Gargždų miesto centrą, nes kai kuriems vaikams tai per didelis atstumas. Tai būtent dar viena iš problemų dėl kurios vaikai ir jaunimas negali lankyti šio centro. Dauguma tikriausiai net nepagalvoja, koks šis centras yra svarbus vaikams ir jaunimui, kurie lanko užsiėmimus šioje įstaigoje bei šio laisvalaikio centro darbuotojams, kurie su malonumu dirba savo mėgstamą darbą ir skleidžia geranoriškumą visai centro bendruomenei. Žinoma, centro problemos turėtų būti aktualios Klaipėdos rajono savivaldybei, ir kiekvienam iš mūsų.

Jei Tau svarbu - padėk! GVJLC - tai ne pelno siekianti organizacija. Laisvalaikio centras yra finansuojamas iš Savivaldybės lėšų, o taip pat turi ir paramos gavėjo statusą. Klaipėdos rajono savivaldybė atsižvelgusi į sunkią pastato būklę galėtų skirti daugiau lėšų GVJLC arba tiesiog jį suremontuoti. Gali padėti ir kiekvienas dirbantis asmuo pervesdamas 2% pajamų mokesčio. Nesvarbu, kad šis Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras yra ne pačiame miesto centre ir jį ne visi žino ar mato, tačiau šiam centrui reikalinga pagalba. Nebūkime abejingi, padėkime tiems, kuriems šis centras yra antri namai.

Sandra Simanauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius