Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Gyvenimas skolon, arba – karantino laikas baigėsi (liko tik 2 dienos)

Pristatau vargšelį, kuris šiltus namus turėjo 2 metus ir kuriuose jis gyveno nuo kūdikystės. Vėliau šeimininkai nusprendė jo atsikratyti.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Laikas

15min.lt skaitytoja atsiuntė laišką, kuriame kreipiasi pagalbos į žmonės, galinčius priglausti namų netekusį šunelį.

Šeimininkams nusprendus, kad jie nebegali maitinti savo augintinio, auksaspalvis patinėlis atsirado už metalinių virbų, ant kurių parašyta: „nėra sąlygų laikyti“. Buvę šeimininkai taip skubėjo, kad net vardo prižiūrėtojams nepasakė. Moteris, kuri jį pastebėjo už šitų šaltų virbų,  nufotografavo ir atsiuntė informaciją apie jį, apibūdino pasmerktąjį tokiais žodžiais: „labai draugiškas, mažas, gražus, mielas“.

Meilė žmogui spinduliuoja iš šunelio žvitrių akučių, kurias kol kas matė tik „Grindos“ darbuotojai, o dabar matote ir Jūs. Gaila, p. Rūta iš susijaudinimo pamiršta man parašyti visų pasmerktų gyvūnėlių, kuriems baigėsi vadinamas karantinas ir prasideda kankinantis amžinos tamsos laukimas, registracijos numerius.

Čia kaip kalėjime – nėra vardų, nėra pavardžių, o yra du ar trys skaičiai, kurie, kaip loterijoje – gali būti laimingi arba ne.

Labai, prašau, pasistenkime išgelbėti ir šiuos grožius. Registracijos numerių pasakyti negaliu, bet trumpai pasakę darbuotojams jų istorijas ir parodę šias nuotraukas (jei atsispausdinsite) galite padėti jiems pamiršti šį slogų sapną. Ačiū Jums labai net ir tik už tai, kad skaitote visų pamirštų ir išduotų gyvūnėlių istorijas.

Prašau ir dėl šio patinėlio; priglauskite šią tikrai nuostabią gyvybę, jei ne suteikiant jai pastovius, saugius namus, tai nors laikiną prieglobstį. Ant Perlo narvo virbų kabo raštelis: „Perlas. Atsisakė šeimininkai. Argumentas – negali laikyti“. Nieko arba viską pasakantis užrašas, pasakantis apie žmogų, apie jo žiaurumą, bet nieko - apie šunelį. Žodžiu „Grindos“ darbuotojams buvę šeimininkai pasakė: „ draugiškas, nebijo kitų šunų“. Taip ir Perlas atvertė naują savo dar neilgo gyvenimo puslapį, atvertė, bet nesuprato, kodėl jo taip pat niekas nefotografavo ir tokiu būdu nesuteikė galimybės jam patikti savo brangiam, naujam žmogui. Karantinas baigėsi ir dar visai nespėjusiam padūkti, pasivolioti žolėje, aplaižyti mylinčio draugo rankas tik 1,5 m. Perlui, o naujiems mirtininkams trūksta kalėjimo kamerų... Noriu Jums pranešti ir tai, kad „Grindoje“ yra dau mažų katinėlių, šunelių, kurie nešami ten maišais ir mūsų sugedusios visuomenės požiūriu yra ne individualybė, ne mielas konkretus darugas, o pilka niekam nereikalinga judanti masė. Noriu paprašyti Jūsų, jei ieškote švelnaus, mielo, ištikimo draugo, kuris džiugins Jus po varginančio darbo, nulaižys skruostu bėgančią ašarą , susiraitys ant kelių Jums prisėdus žiūrėti televizorių, būkite geri nepirkite, nemėtykite pinigėlių, išgelbėkite vienam iš nelaimėn papuolusių švelniakailių gyvybę. Nueikite ieškoti draugo į „Grindą“, pažiūrėkite į jų akis.

ŠUNELIAMS IŠGELBĖTI LIKO TIK APGAILĖTINOS 2 DIENOS. PENKTADIENIS GALI BŪTI JŲ PASKUTINĖ GYVENIMO DIENA.

Norėdami pasiūlyti pagalbą ar išsirinkti, jei ne šį, tai kitą augintinį, skambinkite tel. nr. 8686 57137 p. Rūtai, kuri turi galimybę matyti visus „grindinukus“, net ir tuos, kurių nuotraukų niekur nesimato. Ačiū Jums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius