Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 23

„Idėjų knygos“ autorius Fredrikas Harenas padės Lietuvos jaunimui generuoti verslo idėjas

Legendinės knygos apie inovacijas „Idėjų knyga“ („The Idea Book“) autorius Fredrikas Harenas atskleis Lietuvos jaunimui sėkmingų idėjų kūrimo paslaptis. Kovo 1 d. kūrybingumo...
Fredrikas Harenas
Fredrikas Harenas

Legendinės knygos apie inovacijas „Idėjų knyga“ („The Idea Book“) autorius Fredrikas Harenas atskleis Lietuvos jaunimui sėkmingų idėjų kūrimo paslaptis. Kovo 1 d. kūrybingumo guru viešės ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto ir Šiaurės miestelio technologijų parko organizuojamame tarptautiniame inovacijų festivalyje „Innofestival 2014. Technology. Business. Human values“.

Inovacijų festivalyje kviečiami dalyvauti visi ambicingi Lietuvos studentai, išradingas jaunimas, svajojantis apie asmeninį verslą. Renginio pradžia – kovo 1 d., 10 val., Arklių g. 18, Vilniuje.

„Tokio formato renginys Lietuvoje organizuojamas pirmą kartą. Tai – ne konferencija, ne paskaita, o inovacijų festivalis, paremtas desing thinking kūrybiškumo lavinimo principu. Jis apjungia technologijas, verslą ir žmogaus kūrybinius gebėjimus. Renginio metu  jaunimas ne tik mokysis generuoti idėjas su garsiausiais pasaulyje inovacijų ekspertais, tačiau ir pajus inovacijų dvasią daugiau nei 10-yje verslo ir technologijų dirbtuvių, – sakė festivalio organizatorė ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto projektų vadovė Indrė Kreivytė. Ji pridūrė, – Verslo ateitis neįsivaizduojama be inovacijų. Jų ugdymas, kūrybingumo puoselėjimas tampa iššūkiu ne tik verslo įmonėms, tačiau ir švietimo sistemai. Mokslo samprata privalo keistis kartu su besikeičiančia verslo aplinka. ISM – bene pirmasis universitetas Lietuvoje, kuris įkūrė Inovatorių bazę – netradicinę kūrybingumo lavinimo ir inovacijų kūrimo erdvę studentams. Joje jaunuoliai, padedami universiteto lektorių, verslo partnerių ir užsienio ekspertų, kurs pirmuosius savo verslus“.

Inovacijų festivalyje pranešimus skaitys vienas žinomiausių kūrybingumo guru Fredrik Haren, geriausios lyderystės mokyklos Olandijoje lektorius Rutger Slump, „Nexture Ventures“ įkūrėjai Mindaugas Glodas ir Ilja Laurs, „Investuok Lietuvoje“ direktorė Milda Dargužaitė. Festivalio metu vyks per 10 kūrybinių dirbtuvių, kurias ves architektas Dalius Naginevičius, Robotikos mokyklos įkūrėjas Paulius Briedis, inovacijų ir kūrybiškumo konsultantas Eigirdas Žemaitis, dailininkas Edmundas Brazauskas, žurnalistas Rytis Juozapavičius. Išradėjai ir kūrėjai dalysis žiniomis ir patirtimi apie inovacijų ir technologijų tendencijas pasaulyje, kūrybingumo lavinimo metodus, inovatyvių verslų kūrimo metodikas. Jie stengsis pažadinti Lietuvos jaunimo galvose glūdinčias verslo idėjas ir papasakos, kaip kūrybingai apjungti technologijų naujoves, verslo galimybes ir  žmogiškuosius poreikius.

Inovacijų festivalį vainikuos ISM Inovatorių bazėje startuojantis projektas ISM Founders School.  Tai trijų mėnesių technologinių verslų akseleravimo programa. Jos metu  studentai turės galimybę pristatyti savo verslo idėją potencialiems investuotojams, testuoti ir tobulinti ją, padedant verslo profesionalams. Sėkmingiausioms idėjoms finale atiteks iki  10 000 litų verslo pradžiai.
Daugiau apie „Innofestival 2014“ - www.ism.lt/innofestival.

ISM Inovatorių bazė – tai eksperimentinė erdvė, skirta kurti bei įgyvendinti verslo idėjas. Bazėje bus suteikiama maksimali laisvė kūrybiniam studentų potencialui skleistis, sudarytos visos sąlygos įkurti verslą bei pradėti vykdyti veiklą. Planuojama, kad Inovatorių bazė bus atvira visų universitetų studentams .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius