-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 02

Ikrauk.lt savaitės apžvalga (vasario 21–27 d.)

ikrauk.lt skelbia, kas tapo vasario mėnesio geriausiuoju reporteriu bei apžvelgia savaitės darbus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Sveiki, sulaukę pavasario, mielieji!

Smagu žinoti, kad dienos tik šiltės, ilgės ir tikimės, nuotaikos vis gerės, nes šaltą ir gūdžią žiemą jau greitai galutinai išvysime iš kiemo, tiesa? Na, o dabar apie savaitės darbus ir reporterių pasiekimus.

Rinkimų karštinė

Visi drauge išgyvenome karštą rinkimų periodą. Akylai stebėjome rinkimines reklamas, „gaudėme“ tuos, kurie nepaisė įstatymų ir aktyviai agitavo už ką balsuoti net ir agitacijos terminui pasibaigus.

Reporteriai fiksavo klaidas politikų rinkiminėse skrajutėse ir atsiųstose SMS žinutėse. Pastebėjote, kad tam tikrame kontekste rinkiminiai plakatai kelia šypseną. Turėjome ir nuomonę apie rinkiminius šūkius ir lozungus. Galėjome pasiklausyti, už ką balsuoti pamaldžius piliečius ragino Kaltininėnų klebonas. Politinė reklama brovėsi net į naktinius klubus, kur pasilinksminti atėjusio jaunimo riešus „papuošė“ agitacinės juostelės.

Potvynis

Reporteriai krovė žinias apie potvynio keliamą grėsmę. Kauno rajono gyventojai nerimauja dėl to, ką reikės daryti, kai potvynis pasikėsins į jų namus ir turtą. Reporteriai Domas ir Edvardas informavo apie potvynį pamaryje. Šiam atslūgus buvo atnaujintas automobilių eismas, o gamta sukūrė tikrų stebuklų.

Žinių įvairovė

Daugiausiai diskusijų ir dėmesio sulaukė reporterės Solveigos pastebėtas reiškinys – netikra saulė. Jei ir jums teko matyti ką nors panašaus, skaitykite, kaip tai paaiškina šios srities žinovas. Dieną visiems pradžiugino ir ikrauk.lt skaitytojos Evelinos nuotraukos iš Didžiosios Britanijos, kurioje jau tikras pavasaris!

Skaitytojas Jonas įkrovė vaizdo medžiagą apie „kultūringą“ vairuotojo ir keleivės pokalbį troleibuse. Audrius parengė fotoreportažą iš trumpam duris atvėrusios „Žalgirio arenos“, tad bent trumpam visi spėjote joje „pabuvoti“. O Mantas dėstė savo nuomonę, kodėl Lietuvai reikalingas naujas himnas.

Bene laukiamiausiu savaitės renginiu tapo australų žvaigždės Kylie Minogue pasirodymas. Fotoreportažą ir reporterės atsiliepimus iš koncerto rasite čia, o žiūrovų nuomonė pateikta čia. Kaip visuomet visų miestų reporteriai aktyviai dalijosi įspūdžiais iš daugybės renginių, šaunuoliai!

Stengėtės rasti įdomesnių temų. Reporterė Ieva Rasita, savo rašinyje analizavo studijų kokybės ir kainos santykį Lietuvoje bei Jungtinėje Karalystėje kartu paliesdama ir skaudžią jaunimo emigracijos temą. Tačiau netrūko ir pikantiškų naujienų, viena iš jų ta, kad lietuvaitė užsienyje yra vadiname Kate Middleton antrininke. Įsitikinkite patys! O Viktorija papasakojo ir apie SEL lyderio Egidijaus Dragūno sukurtą gėrimą.

Jaunieji žurnalistai

Ikrauk.lt praėjusią savaitę galėjote rasti ne vieną jaunųjų žurnalistų, dalyvavusių konkurse „Žmogaus kodas“ rašinį. Štai Lukrecijus vėl nustebino įdomiu interviu su menininku Redu Diržiu. Publikavome ir jaunųjų žurnalistų Audronės bei Aidos tekstus. Merginos parengė puikius interviu, kurie kviečia susimąstyti apie tai, ką veikiame ir kur link einame.

Išrinktas mėnesio reporteris!

Tris kartus valio sušunkame ikrauk.lt reporterei SOLVEIGAI KLIMIENEI, kuri skaitytojų buvo išrinkta geriausia vasario mėnesio reportere!

Ikrauk.lt ir 15min.lt skaitytojų nuomone, Solveigos pastebėtas, nufotografuotas ir aprašytas reiškinys buvo vertas tapti mėnesio geriausiuoju. Sveikiname mėnesio reporterę ir kviečiame į redakciją atsiimti „Knygų klubo“ įsteigto prizo – naujausios J.Irvingo knygos „Paskutinė naktis Tvisted Riveryje“!

Kaip ir žadėjome, sporto naujienų įkrovusiam reporteriui dovanosime oficialių vyrų krepšinio rinktinės kalendorių. Šį prizą už fotoreportažą iš snieglentininkų varžybų pelno Ernestas Panomariovas, sveikiname!

Taigi dar kartą su pavasariu ir įkraukime žinių! :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius