Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 01

Įsibėgėja „VYTA – iš širdies į širdį“ – socialinis gerumo projektas

Su džiugesiu pranešame, kad įvyko 3-ioji ir 4-oji socialinė gerumo akcija „VYTA – Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ“. VYTA meno (tapybos ant vandens) skleidėjai ir puoselėtojai, VšĮ Meno...
VYTA - Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ socialinė gerumo akcija
VYTA - Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ socialinė gerumo akcija

Su džiugesiu pranešame, kad įvyko 3-ioji ir 4-oji socialinė gerumo akcija „VYTA – Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ“. VYTA meno (tapybos ant vandens) skleidėjai ir puoselėtojai, VšĮ Meno terapijos ir socializacijos institutas VYTA, dovanojo šio meno terapinius užsiėmimus tiems, kam jų labiausiai reikia – tai socialinės rizikos ir globos namų vaikams.

3-ioji gerumo akcija įvyko š.m. vasario 19d., kai VYTA meno specialistai apsilankė Kauno vaikų globos namuose „Atžalynas“ ir šių namų auklėtiniams padovanojo nepamirštamas akimirkas piešiant ant vandens. Liejosi jausmai, aidėjo džiaugsmo šūksniai, aplink tvyrojo teigiama atmosfera, o vaikučių akys degte degė iš laimės ir netikėtumo.
„Jūs atliekate labai prasmingą ir gerą darbą. Ačiū Jums.“ – kalbėjo Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ vyriausioji socialinė darbuotoja Rima Gapšytė.

Po VYTA meno terapinio užsiėmimo, netikėtai vaikus pradžiuginę svečiai buvo supažindinti su aplinka, kurioje jie gyvena. Jaukūs, šilti ir puikiai įrengti kambarėliai priminė tikrą šeimos būstą.

„Mūsų tikslas didelis – aplankyti visas Lietuvos socialines įstaigas ir padovanoti vaikučiams tiek daug džiaugsmo ir meilės kiek tik jos gali būti.“ - su nuoširdumu ir šypsena veide kalbėjo tapybos ant vandens pradininkė Lietuvoje Irma Čekanauskienė.

Didelių tikslų siekimą patvirtina vos tik po savaitės įvykusi ir 4-oji socialinė gerumo akcija „VYTA – Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ“. Vasario 27d. buvo aplankyti vaikai iš socialinės rizikos šeimų, kurie nuolat lankosi Kauno arkivyskupijos šeimos centro vaikų dienos grupėje.

Vaikams ne tik labai patiko tapyti ant vandens, bet ir idomu buvo sužinoti, kad toks būdas kaip tapyba ant vandens atsirado prieš daugiau nei 1500 metų Kinijoje, Tang dinastijos laikais (618 - 907), kurios gyvavimo metu buvo rasti pirminiai dokumentai, kuriuose minimas popieriaus dažymas ant vandens penkiais atspalviais. Tais laikais tai buvo tik vyrų žinių mokslas, mat anksčiau tokia technika buvo slapta ir ją naudojo gaminant slaptus dokumentus, pinigus. Šiuo metu ši technologija vis plačiau pritaikoma terapiniais tikslais. Ir tai puikiai patvirtina ši socialinė gerumo akcija, kurią visuomenei dovanoja VšĮ Meno terapijos ir socializacijos institutas VYTA.

„Aš esu labai dėkinga, kad šitie geri žmonės užsiima tokiu nuostabiu darbu“ – dėkodama kalbėjo Kauno arkivyskupijos šeimos centro grupės vadovė Žaneta Šimkienė. Vaikus mokanti, su jais žaidžianti ir juos globojanti Žaneta Šimkienė vaikams tarsi antra mama: po nutapyto piešinuko visi lyg susitarę klausinėjo „..Žaneta ar mano gražus..?“, dalinosi emocijomis „...Vadove, pažiūrėkit kaip nuostabiai man gavosi...“

Tapyba ant vandens yra ypatinga dėmesio koncentravimo, minčių nuraminimo, vidinio kūrybinio potencialo atskleidimo terapija, kuri nustebina kiekvieną prie jos prisilietusį. Tapybos ant vandens būdu gaunamų paveikslų kūrimas labai teigiamai įtakoja savijautą. Vaikai greičiau pradeda atsiskleisti, pasitikėti pedagogu ir aplinkiniais. Kūrybos dinamiškumas, nuolat besikeičiantis vaizdas skatina smalsumą ir norą sužinoti, kas bus toliau, eksperimentuoti. Naudojami tik natūralūs dažai. Tapyba ant vandens – mažytis stebuklas pilkoje kasdienybėje, kūrybos džiaugsmas ir sielos terapija.

Socialinis gerumo projektas “VYTA – Iš ŠIRDIES į ŠIRDĮ” įsibėgėja ir norint įgyvendinti užsibrėžtus tikslus prireiks ir geros valios žmonių pagalbos. Todėl visus neabejingus dosnumui ir meilei kviečiame prisijungti prie šio socialinio gerumo projekto.

AČIŪ už Jūsų gerumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius