Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 14

Jaunimas buvo raginamas rinktis blaivų gyvenimą

Tęsiant prevencinę veiklą ir įgyvendinant psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos projektą „Kvaišalams ir smurtui – NE“ surengti paskutiniai šio projekto užsiėmimai.

Tęsdami prevencinę veiklą LPF „Gyvenimo vartai“ ir Jungtinė Metodistų Bažnyčia, įgyvendindami psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos projektą „Kvaišalams ir smurtui – NE“ surengė paskutinius šio projekto užsiėmimus. Tai buvo sportinės varžybos ir 6 valandų seminaras „Renkamės blaivų gyvenimą“.

Sportinių varžybų metu vaikai pasiskirstę į komandas lenktyniavo estafetėse. Pertraukų metu vieni žaidė krepšinį, kiti mėtė kamuolį, treti gėrė arbatą ir vaišinosi pyragu bei sausainiais. Dalyviai buvo sportiškai nusiteikę ir norėjo kartoti užduotis. Už puikią iniciatyvą ir dalyvavimą vaikams buvo dovanotos užrašų knygutės.

Gruodžio mėnesį vaikai buvo kviečiami dalyvauti dar vienoje pažintinėje kelionėje. Dalyviai keliavo į Labdaros ir paramos fondo „Gyvenimo vartai“ reabilitacijos bendruomenę, kur bendravo su sveikstančiais nuo priklausomybės asmenimis, uždavė jiems rūpimus klausimus. Po pokalbio buvo pakviesti išgerti arbatos ir pasivaišinti saldumynais. Užkandę visi keliavo į Trakų SPA centrą „Trasalį“, kur vaikai džiaugėsi vandens pramogomis.

Seminaras „Renkamės blaivų gyvenimą“ buvo paskutinis projekto renginys, kurio metu klausėmės paskaitos apie tai, kas yra priklausomybė, apie gyvenimą šalia priklausomo žmogaus, kaip pasirinkti blaivų gyvenimą pačiam. Seminaro pabaigoje vyko projekto aptarimas. Susirinko daug jau pažįstamų veidų, kurie pertraukų metu šildėsi arbata ir dalinosi projekto metu patirtais įspūdžiais. Po paskaitos visi prie karšto puodelio arbatos ir torto gabalėlio aptarėme projektą. Dalyviai klausinėjo kada bus kitas toks projektas. Teigė, kad projekto metu vaikai pamatė ir išmoko naujų būdų kaip puikiai ir blaiviai praleisti laisvalaikį.

Projekto metu didelės pagalbos sulaukėme iš Jungtinės metodistų bažnyčios, Kauno vidurinės „Žiburio“ mokyklos. Taip pat nuoširdų AČIŪ tariame savanoriams ir, žinoma, dalyviams.

Parengė: Milda Juozapavičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje