-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 27

Jaunimo verslumo skatinimas turėtų prasidėti mokykloje

Apie verslą ir su juo susijusius dalykus, tokius kaip verslo plano sukūrimas, jo plėtojimas, verslo valdymas turėtų būti kalbama jau mokykloje - tuo įsitikinęs Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) direktorius Julius Niedvaras.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Apie verslą ir su juo susijusius dalykus, tokius kaip verslo plano sukūrimas, jo plėtojimas, verslo valdymas turėtų būti kalbama jau mokykloje - tuo įsitikinęs Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) direktorius Julius Niedvaras. Jo teigimu, jauni žmonės paprastai turi daugybę nuostabių, originalių idėjų, tačiau nežino, kaip jas įgyvendinti, dažnai pritrūksta ir kantrybės pastarąsias paversti pridėtinę vertę teikiančia preke ar paslauga.

Lietuva - maža šalis, pasižyminti palyginti nedidele rinka, itin stipria konkurencija tad čia kurti ir sėkmingai plėtoti savo verslą išties nemenkas iššūkis. Pastarasis reikalauja būti inovatyviu, moderniu. Norint, kad lydėtų sėkmė, siekiant būti pastebėtu, privalu atrasti savo nišą, nauju žvilgsniu pasižiūrėti į jau esamus dalykus.

„Jaunimui svarbu „atrasti", kaip tapti sėkmingais, nuo ko reikėtų pradėti realizuoti savo sumanymą, kur ir kokios slypi galimybės, grėsmės bei kaip pastarųjų išvengti. Nuo mažens ugdomi būti versliais, skatinami pasvertai rizikuoti, nebijoti imtis iniciatyvos jaunuoliai geba tiksliau save įvertinti, mažiau abejoja kažko imdamiesi, padaro puikią karjerą", - kalba J. Niedvaras.

Siekiant ugdyti jaunimo verslumo įgūdžius, VU TVM nuo lapkričio pradžios kviečia visus Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų 10-12 klasių moksleivius dalyvauti projekte „Verslumo akademija 2011" ir sukurti savo socialiai atsakingo verslo idėją. Išklausę teorinį kursą, moksleiviai turės galimybę įgytas žinias taikyti praktikoje. Kiekvienas privalės pateikti ir apginti savo sugalvotą verslo idėją, iš jų bus renkamos geriausios. Išgryninus konkrečias idėjas, moksleiviams reikės sudaryti realų veiksmų planą. Kurti galimų derybų su partneriais ar užsakovais scenarijus, sudaryti marketingo planus, įvertinti grėsmes, riziką, numatyti alternatyvas jaunuoliams padės patyrę dėstytojai praktikai ir verslo pasaulio atstovai.

„Kiekvieno jauno žmogaus širdyje dega verslumo ugnelė, kurią dar stipriau įžiebia jų smalsumas, kūrybiškumas, drąsa, noras rizikuoti, išbandyti savo jėgas ir nežabotas entuziazmas bei optimizmas. Taigi, jauni žmonės turi daugelį sėkmingo verslininko savybių, tačiau jiems ne visada yra lengva pristatyti ir pagrįsti savo verslo idėjų realumą investuotojams ir kitiems verslo partneriams", - teigė moksleiviams skirtame projekte dalyvausianti VU TVM dėstytoja Aistė Miliūtė.

Pasak jos, verslo sukūrimui yra svarbios tiek įgytos žinios, tiek turimi kontaktai ir ryšiai, kuriuos jauni žmonės turės puikią galimybę megzti ir plėtoti „Verslumo akademijoje 2011".

„Yra daug gerų pavyzdžių, kai jauni žmonės, pasinaudoję savo talentu, sukauptomis žiniomis ir ryšiais sukuria verslą, galintį konkuruoti tarptautinėse rinkose. Nuoseklus darbas padeda jauniems žmonėms kurti sėkminga verslą, daugiausiai paslaugų, IT ir kituose žinioms imliuose sektoriuose, kuriuose verslo galimybės nuolat auga", - tvirtino A. Miliūtė.

„Verslumo akademijoje 2011" užsiėmimai vyks 5 šeštadienius nuo šių metų lapkričio 12 iki gruodžio 10 dienos Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM), Saulėtekio al. 22, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius