Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Jiezno parapija švenčia 380 metų jubiliejų

Rugpjūčio 21 dieną 11 valandą Jiezno parapija kviečia visus tikinčiuosius į Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčią.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rugpjūčio 21 dieną 11 valandą Jiezno parapija kviečia visus tikinčiuosius į Šv. Arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčią. Čia vyks šv. Roko atlaidai ir bus pristatyta knyga „Jiezno parapijos bažnyčia“ bei fotografo Vytauto Kandroto naktinių bažnyčių fotografijų paroda „Bažnyčių šviesa“.

Knyga „Jiezno parapijos bažnyčia“ – naujausias reprezentacinius pažintinius albumus apie Lietuvą leidžiančios VšĮ „Terra Publica“ fotoalbumas, parengtas specialiai 380-tus metų švenčiančios Jiezno parapijos jubiliejaus proga. Pasak leidyklos direktorės Danguolės Kandrotienės, šis dar dažais kvepiantis suvenyrinis leidinys supažindins skaitytojus su nepelnytai primiršta, didikų Pacų giminės laikus menančia Lietuvos baroko perlu vadinama bažnyčia. Ji savo architektūrinėmis formomis, skliautų puošyba, turtingu interjeru prilygsta iškiliausioms Lietuvos šventovėms.

Garbingas Jiezno parapijos jubiliejus bei tradiciniai, visų ligonių globėju laikomo šv. Roko atlaidai taps ir puikia proga pasigrožėti naktinėmis visos Lietuvos bažnyčių nuotraukomis.

V.Kandroto fotografijų paroda „Bažnyčių šviesa“ pirmą kartą buvo pristatyta tradicinės kultūros šventės „Tebūnie naktis!“ metu. Vilniaus gyventojai ir svečiai tuomet ne tik grožėjosi nakties skraiste apgaubtais bažnyčių siluetais, bet ir rinko labiausiai jiems patikusią bažnyčią. Simbolinių rinkimų metu Jiezno Šv. arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčia pelnė antrąją vietą ir nusileido tik Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčiai. Parodą „Bažnyčių šviesa“ Jiezno Šv. arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčioje bus galima aplankyti iki pat Vėlinių.

Dešimt metų veikianti VšĮ „Terra Publica“ specializuojasi turizmo bei vaikų literatūros leidyboje. Tai profesionalios, puikiai iliustruotos knygos, kuriose aprašomi tik patys vertingiausi ir įdomiausi objektai bei pateikiama edukacinė informacija vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius