Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 07

„Judrus jaunimas“ atvyksta susitikti su Lietuvos jaunimu

Europos Sąjungos (ES) iniciatyvų „Judrus jaunimas“ ir „2013-ieji – Europos piliečių metai“ atstovai atvyksta susitikti su Lietuvos jaunimu ir supažindinti su studijų bei darbo už...

Europos Sąjungos (ES) iniciatyvų „Judrus jaunimas“ ir „2013-ieji – Europos piliečių metai“ atstovai atvyksta susitikti su Lietuvos jaunimu ir supažindinti su studijų bei darbo užsienyje galimybėmis. Susitikimas vyks rugpjūčio 9 - 10 d. „Satta Outside“ festivalyje, Šventojoje.

Lietuvoje dvi dienas viešėsianti jaunimo švietimo ir užimtumo skatinimui skirta ES iniciatyva „Judus jaunimas“ įsikurs specialioje palapinėje, kurioje jaunuoliai galės gauti visą informaciją apie ES teikiamas stipendijas studijoms ir darbui užsienyje, susitikti su programose jau dalyvavusiais bendraamžiais ir sužinoti jų įspūdžius.

Oficialiais duomenimis, 2013 m. kovo mėn. 27-ose ES šalyse 5,7 milijono jaunuolių buvo bedarbiai. Jaunimo nedarbas visoje Europoje ir Lietuvoje (apie 25 proc. jaunųjų Lietuvos piliečių yra bedarbiai ) – tai vienas iš svarbiausių iššūkių Lietuvai, 2013 m. liepos 1 d. pradėjusiai pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Pagrindinis Lietuvos pirmininkavimo tikslas – surasti geriausias įmanomas formas ir priemones, kurios padėtų nedirbančiam bei nesimokančiam jaunimui (NEET) pradėti dalyvauti visuomenės gyvenime ir grįžti į švietimo sistemą ir (ar) darbo rinką. Tarptautinės darbo ir studijų programos yra vienos iš tokių priemonių, kurios padeda jaunuoliams tapti labiau konkurencingais bei rasti geresnių galimybių.

„Europos ateitis priklauso nuo jaunimo, todėl į jaunimą būtina žiūrėti kaip į pozityvią visos Europos Sąjungos kūrimo jėgą. Europa yra sparčiausiai senstantis žemynas, todėl jaunimo integravimas į visuomeninį ir profesinį gyvenimą bei geresnis jo potencialo panaudojimas yra patys svarbiausi veiksniai, siekiant užtikrinti tvarų Europos vystymąsi. Siekiant sukurti tinkamas sąlygas jaunimui aktyviai dalyvauti demokratinėje, atviroje ir rūpestingoje visuomenėje, svarbu įsiklausyti į tai, ką sako jaunimas, suteikti galimybę išsakyti ir išklausyti jo iniciatyvas, skatinti veiksmingą bendradarbiavimą, siūlyti konkrečias idėjas pagal vykdomas Europos programas ir daugiau teikti reikšmės „jaunimo“ aspektui visose politikos srityse“, - Europos Parlamento kultūros ir švietimo komitete sakė Algimanta Pabedinskienė, Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

„Judraus jaunimo“ renginį „Satta Outside“ festivalyje atidarys Lietuvos dainininkė Rasa Bubulytė, kuri yra ir „Judraus jaunimo“ ambasadorė Lietuvoje. Ji papasakos apie savo patirtį, įgytą studijuojant užsienyje, ir apie tai, kodėl, jos manymu, jauniesiems europiečiams taip svarbu dalyvauti mobiliojo švietimo programose.

Abi festivalio dienas nuo 12.00 iki 20.00 val. „Judaus jaunimo“ palapinė bus atvira visiems, norintiems kartu su bendraamžiais dalyvauti įdomiuose užsiėmimuose, stebėti muzikos atlikėjų pasirodymus ir vaizdo medžiagą, įsitraukti į diskusijas ir pasidalyti patirtimi. Į šį renginį taip pat atvyks nepriklausomų šokėjų grupė iš Vilniaus A. Pulkauninko kinetinio teatro, parengusi du ypatingus šokio užsiėmimus; Juodosios keramikos centras surengs užsiėmimus su keramika; Europos užimtumo tarnyba (EURES)  pristatys vieną iš įdomiausių projektų „Tavo pirmasis EURES darbas“, kuris padės jaunuoliams sužinoti, kaip susirasti pirmąjį darbą užsienyje. Visi „Judaus jaunimo“ palapinėje pristatomi projektai finansuoti pagal ES studijų, mokymosi, savanorystės ir darbo užsienyje programas, pavyzdžiui, EURES programą, „Veiklaus jaunimo“ programą, „Mokymosi visą gyvenimą“ programą ir kt. Be to, palapinės lankytojai galės plačiau sužinoti apie švietimą ar stažavimąsi užsienyje, siekiant tobulinti darbo rinkai reikalingus įgūdžius ir įgyti naujų gebėjimų.

„Judraus jaunimo“ renginys Lietuvoje priklauso 2013-ųjų Europos piliečių metų iniciatyvai, atkreipiančiai dėmesį į ES piliečius. Iniciatyvos renginiais visuomenę siekiama informuoti apie ES piliečių teisių naudą, taip pat siekiama šalinti kliūtis naudojimuisi šiomis teisėmis, o europiečiai skatinami ieškoti bendros kalbos su politikais. Jaunuoliai kviečiami į „Judaus jaunimo“ renginį pareikšti minčių apie savo vaidmenį ES.

„Judraus jaunimo“ kampaniją Europos Komisija pradėjo 2010 m. pabaigoje. Nuo to laiko kampanija sėkmingai apkeliavo daugiau nei 20 ES valstybių narių. „Judaus jaunimo“ renginį Lietuvoje organizuoja Europos Komisija, bendradarbiaudama su šalies organizacijomis – Švietimo mainų paramos fondu ir Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius