-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22

Kada Vilniaus savivaldybė pasirūpins parko saugumu? (nuotraukos)

Kodėl jau seniai niekas „nenori" arba „nesugeba" tvarkyti Jamonto parko Vilniaus mieste, Baltupiuose? Gausiai lankomo parko, kuriame yra didžiulis futbolo stadionas, net dvi lauko teniso aikštelės, o, svarbiausia, šalia, vos už 20 metrų, yra vaikų darželis „Gintarėlis", vos už 50 metrų - Baltupių progimnazija, kur nuolat bėgioja ir žaidžia vaikai, sportininkai, jaunos mamos, tėčiai ir seneliai su kūdikiais vėžimėliuose ar ant rankų, netvarko niekas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Kodėl jau seniai niekas „nenori" arba „nesugeba" tvarkyti Jomanto parko Vilniaus mieste, Baltupiuose? Gausiai lankomo parko, kuriame yra didžiulis futbolo stadionas, net dvi lauko teniso aikštelės, o, svarbiausia,  šalia, vos už 20 metrų, yra vaikų darželis „Gintarėlis", vos už 50 metrų - Baltupių progimnazija, kur nuolat bėgioja ir žaidžia vaikai, sportininkai, jaunos mamos, tėčiai ir seneliai su kūdikiais vėžimėliuose ar ant rankų, netvarko niekas.

Kas atsakys už jų saugumą, kai virš jų galvų pavojingai kabo vėtros dar pavasarį pusiau nulaužtos viršūnės, išvartyti pasvirę sveiki medžiai, mėtosi padangos nuo automobilių ir netgi personalinių kompiuterių monitoriai? Kas turi užtikrinti tvarką Vilniaus mieste, ypač tokiose viešose, gausiai žmonių lankomose vietose? Ar tik galima nelaimė gali pajudinti užsissėdėjusius ir nieko neveikiančius atsakingus asmenis?

Visos nuotraukos darytos tiesiai nuo pasivaikščiojimų takelio ir šaligatvio, kur lengvai galima pravažiuoti automobiliu. Jei Savivaldybė, ar jai pavaldi seniunija neturi lėšų, reikiamų nupjauti ir išvežti pavojingai pasvirusius, nugriuvusius ar išlaužytus medžius, tegul leidžia žmonėms patiems tai padaryti. Artėja šalta žiema, tad papildoma mašina malkų, o gal net ir daugiau tikrai nepamaišys...

Dėl Jomanto parko priežiūros klausimų ikrauk.lt redakcija mėgino susisiekti su Verkių seniūnijos, kuriai priklauso parkas, vyresniąja specialiste, atsakinga už teritorijos priežiūrą ir tvarkymą. Specialistė tikino, jog šiuo klausimu reiktų kreiptis į seniūnijos seniūną Vaclav Gulbinovič. Kadangi su seniūnu mums susisiekti kol kas nepavyko, tą padaryti pamėginsime rytoj. Gavę seniūno komentarą informaciją papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius