-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Kalytė Tuja ieško namų (nuotraukos)

Kalytė Tuja, gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ prieglaudoje gyvenanti nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio, vis dar ieško namų!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Kalytė Tuja, gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ prieglaudoje gyvenanti nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio, vis dar ieško namų! Šis gyvūnas, nors yra dar tik 2 metų amžiaus, jau turi ilgą ir gana skaudžią gyvenimo istoriją.

Kalytė buvo rasta žvarbų žiemos vakarą, kai temperatūra buvo nukritusi maždaug iki -20°C. Ją netoli savo namų aptiko fotografas Donatas Stankevičius. Vaikinas prisimena, kaip eidamas namo pro tujų gyvatvorėje išgirdo inkštimą ir pagalvojo, kad tai – sužeista katė. Praskleidęs krūmų šakas, D.Stankevičius labai nustebo – ten gulėjo kalytė su šešiais mažais šunyčiais. Vaikinas gyvūnėlius apklostė, pamaitino šilta sriuba ir susisiekė su „Nuaru“. Taip ši tarnyba susipažino su nauja gyventoja Tuja – vardas parinktas pagal radimo vietą.

Kalytė buvo ligota, suvargusi ir labai baikšti. Nepaisant to, ji sugebėjo užauginti 5 savo mažylius (vienas labai sušalo ir neišgyveno) ir dar kelis svetimus. Mažyliai greitai stiprėjo, augo ir vienas po kito surado namus, o Tuja vis dar laukia to vienintelio žmogaus.

Dabar ši kalytė jau atsigavusi, sustiprėjusi ir išgražėjusi ir yra Gyvūnų globėjų asociacijos globoje. Iš pradžių ji labai bijojo žmonių ir net vengė eiti į kiemą. Dabar ji jau kur kas drąsesnė, tvarkingai vaikšto su pavadėliu ir džiaugiasi, kai kas nors ją glosto ar tiesiog šnekina. Visai neseniai Tuja iškentė grožio procedūras kirpykloje ir dabar yra jau nebe gauriukė, o stilinga trumpakailė. Po kirpimo atsidengė ir dar labiau išryškėjo jos tamsios it angliukai akytės, kurios prašyte prašo dėmesio ir švelnaus prisilietimo.

Be to, ši kalytė yra kilnaus socialinio fotoprojekto „Niekieno šuo“, kurį rengia fotografas Donatas Stankevičius, įkvėpėja. Vaikiną taip sujaudino Tujos istorija, kad jis nusprendė atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų likimus ir paskatinti atsakingiau žiūrėti į gyvūno auginimą. „Niekieno šuo“ taip pat skatina prisidėti prie beglobių gyvūnų paramos ir jų gerovės užtikrinimo. Apie šį projektą daugiau galite paskaityti čia.

Tują jau pamilo visi Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojai ir savanoriai, tačiau jai jau tikrai metas kraustytis į tikrus namus. Tad jeigu norite ištikimo, mielo ir labai prieraišaus draugo – Tuja laukia Jūsų. Jums tereikia atvykti į gyvūnų prieglaudą, esančią Šv. Gertrūdos g. 46, Kaune, kur ir galėsite susipažinti su šia nuostabia kalyte ir, galbūt, tapsite jos tikruoju šeimininku. Daugiau informacijos apie šią kalytę rasite čia ir čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius