Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 02

Kariniame dalinyje - nusidėvėjusios trispalvės? (nuotraukos, KAM komentaras)

Ikrauk.lt skaitytojas atkreipė dėmesį į Visorių karinio dalinio teritorijoje plėvesuojančias nusidevėjusias Lietuvos trispalves.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Štai kokias nusidėvėjusias  ir spalvas praradusias trispaves Visorių kariniame dalinyje kelia mūsų šalies gynėjai. Jau nebe pirmus metus, bet nieks to nemato. Juk krašto apsauga tikrai pinigėlių nestokoja, tai galėtų vėliavų su juodom kareivių kojinėm neskalbti. O ką jau kalbėti apie mūsų patriotizmo auginimą bei šalies reprezentaciją.

Papildyta 17.36 val.: Į šią skaitytojo naujieną ketvirtadienio pavakare sureagavo Krašto apsaugos ministerija.

KAM atsiuntė paaiškinimą, kuriame rašoma: „Reaguodami į Jūsų internetinio puslapio subportale „Įkrauk žinių“ pasirodžiusią autoriaus ,,Urvinio“ naujieną „ Kariniame dalinyje – nusidėvėjusios trispalvės“  norime informuoti, kad nufotografuotos vėliavos yra vėliavų muliažai naudojami užsiėmimams ir jokiu būdu nėra ,,nusidėvėjusios“ Lietuvos Valstybės vėliavos.

Siekdami užtikrinti aukštą ceremonijų vykdymo kokybės lygį, Garbės sargybos kariai vykdo pasirengimo ceremonijos pratybas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono teritorijoje. Pratybų metu yra naudojami ir vėliavų muliažai, kurie savo išmatavimais atitinka Lietuvos Respublikos Valstybinės vėliavas keliamas prie Lietuvos Respublikos Prezidentūros ir joms specialiai pakeista spalvinė gama. Spalvinę gamą pakeitėme iš pagarbos valstybinei vėliavai, nes karių treniruočių metu vėliava gali nukristi, liesti žemę, netvarkingai susilankstyti ir pan. O tai nedera daryti su valstybine vėliava.

Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono pagrindinis uždavinys – reprezentuoti Lietuvos valstybę ir kariuomenę renginiuose ir užtikrinti protokolinių reikalavimų vykdymą. Reprezentuodama Lietuvos valstybę ir kariuomenę, Garbės sargybos kuopa dalyvauja valstybiniuose ir kariniuose ceremonialuose, paraduose Lietuvoje ir už jos ribų, pasitinka aukšto rango Lietuvos Respublikos svečius, dalyvauja kituose protokoliniuose renginiuose. Garbės sargybos kuopa Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse garsėja savo parodomosiomis programomis su ginklais, dar vadinamomis „Defile".

Nuo 2008 m. gruodžio 1 d. Garbės sargybos kuopoje tarnybą vykdo tik profesinės karo tarnybos kariai. kurie kiekvieną sekmadienį  12 val. prie Lietuvos Respublikos Prezidentūros dalyvauja Lietuvos Valstybinių vėliavų pakeitimo ceremonijoje. Parodomosios programos yra tobulinamos ir atnaujinamos kiekvienais metais.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione du kartus metuose rudenį ir pavasarį vyksta ,,Atvirų durų dienos“, kur mielai dalyvauja ir Visorių bendruomenė, Vilniaus miesto ir rajonų mokyklos moksleiviai, kitu miestų svečiai, todėl kviečiame apsilankyti batalione ir susipažinti su bataliono veikla“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius