-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 28

Karti vilnietės patirtis visuomeniniame transporte

15min.lt skaitytoja Anžela B. dalijasi karčia patirtimi apie naudojimąsi visuomeniniu transportu.

15min.lt skaitytoja Anžela B. redakcijai atsiuntė laišką, kuriame dalijasi karčia patirtimi naudojantis visuomeniniu transportu:

Spalio 28 dieną važiavau į darbą. Stotelėje „Žaliasis tiltas“  įlipau į 6 troleibusą. Pagal „Važiavimo maršrutiniais autobusais ir troleibusais Vilniuje taisyklių“ 17 punktą įsigijau ir turėjau bilietą prieš įlipdama į  troleibusą.

Įlipau pro galines duris, ieškojau komposterio, priėjau prie komposterio, kuris troleibuse buvo tik vienas – prie priekinių durų, pažymėjau vienkartinį bilietą, troleibusui net nepajudėjus iš vietos. Po to, prie manęs priėjo kontrolierius, kuris neprisistatė bei nebuvo prisisegęs skiriamojo ženklo (arba jo nesimatė), kuris paprašė pateikti bilietą.

Pažiūrėjęs į bilietą, kontrolierius paprašė asmens dokumento. Paprašius paaiškinti, kam jam asmens dokumentas, kontrolierius atsisakė atsakyti į klausimą. Pateikus asmens dokumentą, nieko nepaaiškindamas, kontrolierius paprašė išlipti stotelėje „Kalvarijų turgus“, kurioje pradėjo rašyti baudą. Kontrolierius nesugebėjo nei į vieną iš užduotų klausimų atsakyti aiškiai, tik rašė baudą.

Su minėtu kontrolieriumi buvo  dvi senyvo amžiaus moterys, su kuriomis konrolierius pašnekėjęs rusiškai, pažymėjo baudoje, kad bauda išrašoma už kontrolės metu pažymėtą vienkartinį bilietą. Man paprašius minėtas moteriškes pateikti asmens dokumentus, jos atsisakė, nors pagal „Važiavimo maršrutiniais autobusais ir troleibusais Vilniuje taisyklių“ 30 punktą, jos privalėjo tai padaryti. Ant išrašyto baudos kvito, norėjau parašyti, kad nesutinku su pažeidimu, bet kontrolierius atsisakė man leisti tai padaryti. Išrašius kvitą bei įkišus man į rankas, kontrolierius ir minėtos moteriškės pasišalino iš stotelės man net nespėjus suprasti, kas įvyko. Taip pat, noriu atkreipti dėmesį į tai, kad kontrolierius šnekėjo grubiai bei baudos kvite neteisingai nurodė viešąjį transportą (pabraukė žodį autobusas, nors važiavau troleibusu). Neteisingai nurodytas stotelių pavadinimas (parašyta „Turgus“). Baudos kvite pasirašė liudininkė J.Pavlovskienė, nors baudos išrašymo metu, baudos kvitą pildė tik kontrolierius J.Glavdelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius