Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Kaune – netikras pavojus dėl teršiamos upės (nuotraukos)

Į 15min.lt redakciją kreipėsi sunerimęs skaitytojas Nerijus P. Savo laiške skaitytojas rašo, kad prie statomos Kauno arenos į Nemuną liejasi neaiškūs teršalai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Į 15min.lt redakciją kreipėsi sunerimęs skaitytojas Nerijus P. Savo laiške skaitytojas rašo, kad  prie statomos Kauno arenos į Nemuną liejasi neaiškūs teršalai.

„Trečiadienį vaikštinėdamas po miestą, pamačiau gan įdomų vaizdą: prie statomos arenos Kaune (Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje) yra nutiesti ilgi vamzdžiai, kurių galutinis maršrutas – Nemuno pakrantė. Iš šių vamzdžių bėga juodas skystis, jaučiamas aitrus kvapas. Nemuno vandenyje (jeigu dar jį taip galima vadinti) matomos teršalų dėmės (lyg nuo naftos produktų) ir sustingusių teršalų liekanos. Gal vertėtų pasidomėti, kas iš arenos vamzdynų bėga ir kokią žalą tai daro aplinkai?“, – nerimą laike išreiškia skaitytojas.

Prie laiško p. Nerijus pridėjo ir nuotraukas bei filmuotą medžiagą:
VIDEO: Prie statomos Kauno arenos į Nemuną liejasi neaiškūs teršalai
Netikras pavojus

Tačiau „15min“ žurnalistams plačiau pasidomėjus šia tema, paaiškėjo, kad šiomis dienomis įmonės „Kauno keliai“ žemsiurbė valo Nemuno vagą, pagal savivaldybės patvirtintą Nemuno senvagės gilinimo programą. Žemsiurbės vamzdžiu į specialiai parengtą vietą teka dumblo ir žemių mišinys.

Anot Vidaus vandens kelių direktoriaus Gintauto Labanausko, upei jokios grėsmės nėra: pradžiūvęs dumblas bus iškastas ir nugabentas į sąvartyną.

<object width="480" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LwVzOEaQjuE?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LwVzOEaQjuE?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="390"></embed></object>

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius