Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Kaune prisiminti mažieji ligoniukai

Vasario 3 dieną buvo devintąjį kartą minima Tarptautinė sergančiųjų vėžiu diena. Ją minėtina diena paskelbė Tarptautinė tėvų, kurių vaikai s
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

KMUK Onkohematologijos poskyryje dažniausiai gydomi galvos smegenų navikai. Pasak prof. Liutauro Labanausko, Lietuvoje kasmet pasitaiko nuo 5 iki 10 tokių atvejų. Išgydyti šiuos susirgimus įmanoma, tačiau tai priklauso nuo ankstyvos diagnostikos ir auglio piktybiškumo. Šiuo metu su baisia liga Kaune galynėjasi 10 vaikų ir paauglių, kurių amžius – nuo trijų mėnesių iki 18 metų.

KMUK daugeliui šių vaikų ir jų tėvams tampa antraisiais namais. Ligoniukai besigydydami ligoninėje praleidžia daug laiko. Kai kurie iš jų ligoninės palatoje prabūna iki pusės metų. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras norėdamas bent kiek pradžiuginti vaikus nuvežė jiems savo leistas spalvotas knygeles, žaidimus ir dėliones.

Tikimės, kad vaikai bežaisdami su savo bendraamžiais, tėvais ar ligoninės personalu juoksis, nes jų šypsena tokia nuoširdi“, – sakė ligoniukus aplankę biuro darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius