Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 02

Kauno kino festivalyje – Š.Barto „Eurazijos aborigeno“ premjera! (video)

Spalio 1-ają kino kritikai, žurnalistai ir kiti neabejingi kinui žmonės buvo pakviesti į filmo „Eurazijos aborigenas“ premjerą, kuri įvyko „Forum Cinemas“ Kaune. Kauno kino...
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Premjera

Spalio 1-ają kino kritikai, žurnalistai ir kiti neabejingi kinui žmonės buvo pakviesti į filmo „Eurazijos aborigenas“ premjerą, kuri įvyko „Forum Cinemas“ Kaune. Kauno kino festivalio atidarymo proga šis filmas pasirinktas neatsitiktinai – „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose jis  triumfavo kaip geriausias metų filmas ir buvo apdovanotas asmeniniais prizais.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau Jus įleido į salę“, – juokavo filmo prodiuserė. Ir iš tikrųjų pradžia atrodė chaotiška – į salę žiūrovai buvo įleidžiami tik po gero pusvalandžio ramstant vienas kito petį. Filmo orginalo pamatyti nepavyko dėl ne laiku ir ne ten išsiųstos kino juostos. Bet šypsenos iš veidų nedingo, o tai tikriausiai dar trijų praėjusių metų Tarptautinio Kauno kino festivalio nuopelnai.

Nors filmo siužetas ypatingai ryškiai neišsiskyrė iš kitų to paties žanro filmų, tačiau jis vis dėlto įtraukė ir sulaukė žiūrovų ovacijų. Nepriekaištinga  Klavdijos  Koršunovos vaidyba , talentingas režisierius ir jo drąsūs sprendimai žiūrovų dėmesį išlaikė visą kino filmą. Vienas iš režsieriau sprendimų – pačiam įsikūnyti į pagrindinį veikėją. Filmo atmosfera gražiai nuspalvino festivalio atidarymo ceremoniją. Palikdama gero lietuviško kino šleifą, kurio tikimasi ir dabartiniame festivalio repertuare.

Po kino seanso visi žiūrovai turėjo galimybę režisieriaus Šarūno Barto paklausti jiems aktualių klausimų. O vėliau buvo pakviesti taurei vyno ir tolimesnį vakarą pratęsė Kaune įsikūrusiame klube „Džiazo palėpė“. Būtent čia pasijautė ir vis dar tęsiasi tikroji Tarptautinė Kauno kino festivalio atmosfera. Liepsnojančio židinio šiluma, gausybė stilingų žmonių, intensyvios diskusijos, nostalgiški muzikos garsai, kuriuos skleidė DJ Pakas (kub), Ignas (kick the baby) ir Aušrinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius