-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 15

Kauno Milikonių vidurinėje susitiko aštuonių šalių europiečiai

Jau antri metai Kauno Milikonių  vidurinės mokyklos aštuntokai padedami savo mokytojų aktyviai dalyvauja Lietuvos švietimų mainų fondo remiamamo „Comenius“ projekto „Filmuokime...

Jau antri metai Kauno Milikonių  vidurinės mokyklos aštuntokai padedami savo mokytojų aktyviai dalyvauja Lietuvos švietimų mainų fondo remiamamo „Comenius“ projekto „Filmuokime ir dalinkimės su draugais Europoje“ veikloje. Per praėjusius metus buvo visko – neaiškumo, kelionių, daug darbo, smagių nuotykių.

Apibendrinę praėjusių metų veiklą  supratome, jog padarėme labai daug, o sužinojome ir patyrėme – dar daugiau. Tai – neįkainojamas mūsų visų turtas, kuris, tikimės, padės mums visiems pasijuti tikrais Europiečiais, suprasti Europos tautų skirtumus ir panašumus.

Šių metų spalio pradžia mūsų mokykloje buvo labai svarbi – spalio 2 – 7 dienomis pas mus svečiavosi visų, projekte dalyvaujančių šalių mokytojų ir moksleivių grupės. Pasiruošimo darbai prasidėjo jau gegužę, o rugsėjo mėnesį darbai virte virė. Dirbom daug, bet mūsų pastangos buvo įvertintos, svečiai buvo labai patenkinti priėmimu. Mes džiaugiamės, kad jiems labai patiko mūsų mokykla, mokytojai ir mokiniai. Jie, šildant rudeniškai sulutei, mėgavosi mūsų šalies gamtos grožiu Kadugių slėnyje. Be to, susipažino su M.K. Čiurlionio kūryba, Kauno ir Vilniaus senamiesčiais, atstatytais Valdovų rūmais Vilniuje, senaja Lietuvos sostine Trakais.

Svečiams buvo paruošta ne tik turistinė – pažintinė programa. Visi apsilankėme Kauno savivaldybės rūmuose, kur pagrindinėje posėdžių salėje mus pasveikino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Septynių Europos šalių mokytojai džiaugėsi pamatę, kaip mūsų mokykloje švenčiama Mokytojo diena, nes tokios šventės jie savo šalyse neturi. Tuo tarpu moksleiviai lankėsi įvairiose pamokose, kur pristatė savo šalis. Be to jie pamėgino žaisti krepšinį, iš vytelių pinti krepšelius. Na, o penktadienio vakarą visi svečiai, projekte dalyvaujantys mokytojai bei aštuntokai su tėveliais susirinko Tarptautiniame vakarėlyje  mokykloje. Čia visus pasveikino mokyklos direktorius Janas Ryzgelis, mūsų aštuntokas Martynas Bartninkas, projekto koordinatiorė iš Portugalijos Sanda Rodriges. Visus linksmino ir šokių bei žaidimų mokė folkloro ansamblis iš Jonavos „Laduta“, vėliau kiekviena šalis pristatė po vieną savo žaidimą. Linksmybės tęsėsi iki vėlyvo vakaro.

Na, bet viskas kada nors baigiasi. Baigėsi ir susitikimas mūsų mokykloje.  Tada, kaip visada, vaikų veidelius plovė atsisveikinimo ašaros.

O mūsų vėl laukia nauji darbai, susitikimai, įspūdžiai ir išsiskyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius