-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 04

Kaziuko mugės atliekos bus rūšiuojamos

Kaziuko mugė Vilnių aplankys jau šį savaitgalį. Gedimino prospekte, Pilies, Didžiojoje gatvėse, Rotušės aikštėje šurmuliuos prekybininkai ir pirkėjai.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Atliekos

Kaziuko mugė Vilnių aplankys jau šį savaitgalį. Kovo 4-6 dienomis Gedimino prospekte, Pilies, Didžiojoje gatvėse, Rotušės aikštėje šurmuliuos prekybininkai ir pirkėjai. Kaip rašoma oficialioje Kaziuko mugės programoje – startas (mugės atidarymas) įvyks penktadienį 12 val. prie Nacionalinio dramos teatro. Penktadienį ir kitomis mugės dienomis galėsite ne tik įsigyti prekybininkų siūlomų gėrybių, bet ir stebėti įvairius teatralizuotus meno kolektyvų pasirodymus, Rotušės aikštėje bus rodomi filmai.

Kaziuko mugės organizatoriai prašo visų dalyvių būti kuo atidesnius, saugoti savo daiktus (kiekvienais metais vagysčių daugėja). Taip pat mugės prekiautojai raginami visas atliekas arba susitvarkyti patys, arba mesti į tam skirtus konteinerius.

„VSA Vilnius“  darbuotojai visas Kaziuko mugės paliktas atliekas rinks ir išveš jau sutemus, pasibaigus kiekvienos dienos programai.

Atliekos bus rūšiuojamos

Pernai iš Vilniuje vykusios Kaziuko mugės buvo išvežtos 34 tonos šiukšlių, atliekos nebuvo rūšiuojamos. Šiemet planuojama, kad atliekų kiekis bus panašus arba netgi didesnis. „Nei mes, nei mugės dalyviai nėra įpareigoti rūšiuoti atliekų, nebuvome įpareigoti ir pernai, tačiau mes prašome šiukšles bent atnešti iki konteinerių, tolesnį darbą padarysime“, – sakė „VSA Vilnius“ logistas Ruslanas.

Visos iš Kaziuko mugės surinktos atliekos visų pirma bus vežamos į specialiai tam paruoštą aikštelę. Joje bus išrūšiuota perdirbimui tinkama žaliava ir tik tuomet kitos atliekos nukeliaus į sąvartyną.

Žadama, kad šiemet Kaziuko mugės teritorijoje bus žymiai daugiau konteineirių, nei jų buvo pernai. „Pernai mūsų prašė pastatyti 30  konteinerių po 1,1 m3 ir 2 didelius (10 m3) konteinerius, šiemet jų pastatysime dvigubai daugiau“, – pasakojo Ruslanas.

Kovo 4-6 dienomis Kaziuko mugės teritorijoje bus pastatyti keturi 10 m3 talpos konteineriai, 40 vnt. po 1,1 m3, 30 vnt. po 0,24 m3.  Konteinerių dydžiai ir atstumai tarp jų buvo parinkti atsižvengiant į pernai metų patirtį.

Kaziuko mugės atliekų konteinerių planas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius