Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 23

Keleivių asociacija: savivaldybės per šventes gyventojus ir vėl ketina sugrūsti į automobilius?

Kasmet kalėdiniu ir naujametiniu švenčių periodu Lietuvos didmiesčių savivaldybės vykdo politinę viešųjų ryšių akciją ir reklamuojasi rinkėjams suteikdamos galimybę mokamose stovė...
J.Kalinsko/15min.lt nuotr.
J.Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Šventė

Kasmet kalėdiniu ir naujametiniu švenčių periodu Lietuvos didmiesčių savivaldybės vykdo politinę viešųjų ryšių akciją ir reklamuojasi rinkėjams suteikdamos galimybę mokamose stovėjimo aikštelėse automobilius statyti dykai. Tačiau nė karto šių švenčių metu neteko džiaugtis nemokamu viešuoju transportu!

Šią neteisybę būtų galima suprasti nebent pastangomis sutaupyti savivaldybių biudžetus. O ypač metų pabaigoje juose turėtų žiojėti didžiulės skylės. Bet kodėl gi tuomet automobilių savininkai, dažnai nuosavu keturių vietų transportu važinėjantys po vieną ar dviese, turi džiaugtis šia dovana? Gal todėl, kad patys nesinaudoja viešuoju transportu. Taigi visus metus prie miesto ekologijos prisidedantys ir viešuoju transportu besinaudojantys gyventojai kalėdinės dovanos taip ir negauna.

Kad suprastume problemą, turėjome pamąstyti, kodėl valdininkai kasmet priima tokį nelogišką ir miesto ekosistemai žalingą sprendimą. Juk gyventojai švenčių dienomis į renginius ir po jų turėtų važiuoti specialiai tam sukurtais laikinaisiais šventiniais visą parą dirbančiais maršrutais, kuriais transportas kursuotų pakankamai dažnai, kad aptarnautų visus norinčius. Tai būtų didžiausia šventė gyventojams – o ne šventinę dieną tūnoti transporto spūstyse ir stengtis rasti laisvą vietą pastatyti automobilį. Politikai, norėdami rinkiminių balsų, priima ne visada teisingus, svarbu – jiems naudingus – sprendimus. Tai tik pigi reklama, kuri, deja, jei tebevykdoma, reiškia, matyt, yra vis dar veiksminga.

Kaip ir šiuo atveju – juk gyventojai, kurie pripratę keliauti automobiliu ir retai susimąstantys apie automobilių žalą aplinkai ir miestui, menkiau įvertintų galimybę važiuoti nemokamai ar kad ir perpus pigiau viešuoju negu nuosavu transportu. Gal gi tuomet vertėtų pradėti nuo savęs ir susimąstyti, kaip kiekvienas kasdien kenkiame aplinkai? O valdininkams savo ruožtu Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija siūlo būti ryžtingesniems ir protingesniems. Pagaliau reikia žengti teisingą žingsnį ir išlaisvinti miestą iš spūsčių. Gerbiamieji valdininkai, dovanokite bent jau Kalėdų šventės proga šią dovaną – nemokamą visą parą ir dažnai kursuojantį viešąjį transportą, sustabdykite automobilių kiekio didėjimą Lietuvoje.

Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius