Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Kitą savaitę Lietuvoje startuoja informacinis projektas „E-kademija“

Siekiant padidinti Lietuvos gyventojų informuotumą apie informacinę visuomenę ir e. paslaugų teikiamą naudą, IVPK įgyvendina trijų etapų informacinį projektą „E-kademija".
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) šių metų spalį įgyvendins informacinį projektą, kurio metu daugiau nei 1200 Lietuvos bibliotekų darbuotojų ir tūkstančiai kitų šalies gyventojų galės susipažinti su e. paslaugų teikiamomis galimybėmis kasdieniame ir profesiniame gyvenime.

Siekiant padidinti Lietuvos gyventojų informuotumą apie informacinę visuomenę ir e. paslaugų teikiamą naudą, IVPK įgyvendina trijų etapų informacinį projektą „E-kademija".

Per pirmąjį etapą, t.y. šių metų spalio 12 d., Lietuvos bibliotekų darbuotojams tiesioginės transliacijos internetu metu bus pristatyta, kokios e. paslaugos sukurtos IVPK administruojamos Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšomis, kokia jų nauda ir kaip jomis naudotis. Specialioje laidoje dalyvaus ir į bibliotekų darbuotojų pateiktus klausimus atsakys IVPK direktorius Valdas Kišonas.

„Daugelyje Lietuvos vietų bibliotekos yra svarbiausi edukaciniai centrai, kur žmonės semiasi naudingos informacijos ir žinių, todėl tikimės, kad „E-kademijos" metu bibliotekos darbuotojams suteiktos žinios bus perduotos ir bibliotekų lankytojams", - sako V. Kišonas.

Pasak IVPK direktoriaus, vienas iš pirmajame „E-kademijos" etape dalyvausiančių bibliotekos darbuotojų galės laimėti nešiojamąjį kompiuterį - tiesioginės interneto transliacijos metu bus surengta interaktyvi viktorina ir greičiausiai į visus klausimus internetu atsakiusiam bibliotekininkui atiteks vertingas prizas.

Spalio 18 d., t.y. antrojo „E-kademijos" etapo metu, į viešąsias bibliotekas atėję gyventojai galės susipažinti su e. paveldo, „Sodros" ir e. demokratijos paslaugomis, o spalio 25 d., trečiojo etapo metu, - su e. policijos, e. deklaravimo ir „Regitros" e. paslaugomis. „E-kademijos" dalyviai taip pat galės laimėti ir vertingų prizų - fotoaparatų, elektroninių knygų skaitytuvų, planšetinių kompiuterių.

Informaciniai „E-kademijos" renginiai, skirti supažindinti Lietuvos gyventojus su e. paslaugų teikiamomis galimybėmis, spalio 18 ir 25 d. prasidės 14 val. ir truks apie valandą.

Informacinis projektą „E-kademija" įgyvendina IVPK kartu su projektu „Bibliotekos pažangai" ir Lietuvos viešosiomis bibliotekomis. „E-kademija" finansuojama 2007-2013 m. Europos Sąjungos techninės paramos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius