Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 20

Klaipėdiečiai palaiko Ukrainą

Trečiadienį visoje Lietuvoje buvo surengta akcija, kuria mūsų tautiečiai išreiškė pagarbą ir palaikymą ukrainiečiams kovojantiems už laisvę. Klaipėda taip pat ne išimtis.
Temos: 1 Ukraina

Trečiadienį visoje Lietuvoje buvo surengta akcija, kuria mūsų tautiečiai išreiškė pagarbą ir palaikymą ukrainiečiams kovojantiems už laisvę.

Klaipėda taip pat ne išimtis – miestiečiai bei jaunimo organizacijos trečiadienio vakare susirinko Atgimimo aikštėje palaikyti Ukrainos tautą, kadangi, kaip dauguma žino, pastarosiomis dienomis demonstracijos peraugo į kruvinus susirėmimus, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.

Akcija prasidėjo tylos minute skirta pagerbti žuvusiuosius. Aikštės viduryje ant Ukrainos vėliavos sudegtos dalyvių suneštos žvakės, o šalia – Klaipėdos liberalaus jaunimo organizacija pievoje parengė simbolines žuvusiųjų atminimo vietas, pažymėtas aukų vardais ir pavardėmis.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas taip pat dalyvavo renginyje ir teigė, jog ši akcija buvo bent simboliškas gestas parodyti, kad mums artimos tautos skausmas yra ne svetimas.

Ir tikrai daugeliui neramumai Ukrainoje primena Sausio 13-osios įvykius Lietuvoje. Susirinkusieji atrado daug panašumų tarp situacijos Ukrainoje ir anuomet mūsų šalyje.
Todėl vyriausybė, siekiant pagerbti žuvusiųjų Kijeve atminimą, vasario 20 d. 7-22 val. Lietuvoje skelbia gedulą. Ketvirtadienį prie valstybės, savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ir organizacijų bei gyvenamųjų namų bus iškeliama Lietuvos valstybės vėliava su gedulo ženklu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius