Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 05

Klaipėdiečių dokumentiniame filme – savanorių kasdienybė iš arti

Kas yra savanorystė? Ką veikia savanoriai? Ar daug savanorių yra Lietuvoje? Ieškoti atsakymų į šiuos ir kitus klausimus apie savanorystę po Lietuvos miestus ir miestelius leidosi...
Savanoris
Savanoris

Kas yra savanorystė? Ką veikia savanoriai? Ar daug savanorių yra Lietuvoje? Ieškoti atsakymų į šiuos ir kitus klausimus apie savanorystę po Lietuvos miestus ir miestelius leidosi klaipėdiečiai Kultūrų komunikacijų centro „Media act“ nariai, įgyvendinantys ES Programos „Veiklus jaunimas“ finansuotą projektą „savanoriAUK“. „Lietuvoje – savanorystė vis dar tebėra mistinė sritis, apipinta mitais ir stereotipais. Daugelis nežino ir nesupranta ką ir kodėl veikia savanoriai, negaudami už tai piniginio atlygio. Iš tiesų, atsakymo į šį klausimą ieškojome ir mes patys“, – apie filmo idėjos gimimą pasakoja klaipėdiečiai. Šių kelionių įspūdžiai, nuotykiai ir netikėti iššūkiai užfiksuoti dokumentiniame filme „Kita stotelė“.

Iš klajonių po Lietuvą projekto vykdytojai parsivežė net devynias valandas filmuotos medžiagos. „Iš to, ką pavyko nufilmuoti galėtume sukurti bent tris filmus, tad atrinkti įdomiausias temas ir pašnekovų mintis nebus sunku. Iš tiesų, buvo kiek netikėta, kad kiekviename, net ir mažiausiame miestelyje radome gausybę savanorių“, – pasakoja filmo kūrybinė grupė.

Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys, Plungė, Telšiai, Birštonas, Kalvarija – tai tik keletas miestų, kuriuose per kelis mėnesius apsilankė klaipėdiečiai. Filme savo įspūdžiais, linksmais nuotykiais ir skaudžiais išgyvenimais dalijasi ne tik lietuviai, savanoriaujantys įvairiose šalies organizacijose, bet ir atvykėliai iš Ispanijos, Italijos, Portugalijos, Suomijos, Austrijos ir Gruzijos. „Prieš atvykdamas savanoriauti į Lietuvą apie šią šalį žinojau visai nedaug. Būdamas čia mokausi kasdien. Yra dalykų prie kurių nepriprantu ir, matyt, nesugebėsiu priprasti per pusmetį praleistą čia“, – dokumentiniame filme prisipažins Aitoras.

Plungės bibliotekoje savanoriaujantis ispanas labiausiai baiminasi artėjančios žiemos, stingdančio šalčio ir sniego, kurio jo gimtajame mieste Kastilijos La Mančos regione niekada nebūna. Ar sunku iš Pietų italijos atvykusiam Valerio pritapti nedideliame miestelyje Birštone? Kas labiausiai nustebino Telšių atvirame jaunimo centre savanoriaujantį suomį? Kaip sekasi sutarti Panevėžyje savanoriaujantiems ir kartu gyvenantiems portugalei, austrei ir gruzinui? Kodėl savanoriauti pradėjo grupės SKAMP narys Vilius? Visa tai ir dar daugiau apie savanorius ir savanorystę dokumentiniame filme „Kita stotelė“.

Klaipėdiečių filmo kūrėjų darbo rezultatas jau spalio pabaigoje bus pristatytas šalies miestuose ir miesteliuose. „Tai pirmasis toks dokumentinis filmas Lietuvoje, leisiantis iš arti pažvelgti į mūsų šalies ir užsienio savanorių kasdienybę – džiaugsmus ir rūpesčius,  ne visada teigiamą visuomenės požiūrį į neatlygintinai dirbančius žmones“, – žada „Media act“ nariai. Projekto organizatoriai ragina – „ir tu gali būti superherojumi – savanoriAUK!“.

Projektą „savanoriAUK“ finansuoja Europos Sąjungos Programa „Veiklus jaunimas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius