-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 30

Klaipėdos miesto mikroautobusų tvarkaraščiai tapo lengviau pasiekiami

Besinaudojantiems Klaipėdos miesto viešuoju transportu eismo tvarkaraščių tinklalapio maršrutai.lt kūrėjai praneša džiugią naujieną. Nuo šiol šalia autobusų maršrutų bus skelbiami ir mikroautobusų tvarkaraščiai.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Besinaudojantiems Klaipėdos miesto viešuoju transportu eismo tvarkaraščių tinklalapio maršrutai.lt kūrėjai praneša džiugią naujieną. Nuo šiol šalia autobusų maršrutų bus skelbiami ir mikroautobusų tvarkaraščiai.

„Planuodami kelionę viešuoju transportu, ypač šaltomis žiemos dienomis, keleiviai vis dažniau pripranta iš namų nežengti nė žingsnio, prieš tai tvarkaraščių nepasižiūrėję internete. O skubantieji pripratę naudotis maršrutinių taksi paslaugomis ir tikisi, kad mikroautobusas atvyks kuo greičiau - neteks laukti ilgai. Deja, ne visi maršrutai kursuoja dažnai. Dėl to nusprendėme internete pateikti ne tik autobusų, bet ir mikroautobusų eismo tvarkaraščius", - pasakoja Julius Majauskas, besirūpinantis maršrutai.lt projekto plėtra ir skelbiamų eismo tvarkaraščių tikslumu.

Projekto kūrėjai, iš pradžių svetainės lankytojams siūlę naudotis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų eismo tvarkaraščių peržiūromis, dabar duomenų bazę papildė ir aktualią informaciją apie keleivinio transporto judėjimą gali rasti jau ir Vilniaus bei Kauno rajonų, Šiaulių miesto, Neringos gyventojai bei visos Lietuvos traukinių keleiviai. Netrukus prie sistemos prisijungs ir Alytaus miestas.

Viešojo transporto entuziastai, sukūrę eismo tvarkaraščių peržiūros internete sistemą www.marsrutai.lt, siekia, kad tai būtų patogus įrankis greitai ir patogiai rasti su viešuoju transportu susijusią informaciją. Viena svarbiausių - eismo tvarkaraščiai. Dėl to projektas plėtojamas, prijungiama vis daugiau miestų, jų rajonų bei miestelių. Taip žingsnis po žingsnio artėjama prie pagrindinio projekto tikslo - vienos svetainės, kurioje būtų galima rasti visos Lietuvos maršrutus.

Be to, marsrutai.lt tinklalapio Klaipėdos eismo tvarkaraščių puslapyje siekiama sukurtą vieną viso Klaipėdos regiono maršrutų bazę. Jau dabar čia galima rasti Nidos mikroautobusų (kursuoja tik vasarą), Neringos priemiestinio tipo maršruto Nida - Smiltynė, „Smiltynės perkėlos" keltų, Klaipėdos miesto autobusų, o nuo šiol - jau ir miesto mikroautobusų maršrutų tvarkaraščius.

„Maršrutinių taksi eismo tvarkaraščius pateikiame šalia autobusų maršrutų. Tokių būdu neproteguojame kurios nors vienos transporto rūšies. Vežėjai keleiviams siūlo pervežimo paslaugą reguliariais maršrutais, o mes skelbiame jų tvarkaraščius ir skatiname naudotis viešuoju transportu. Be to, kai kuriose miesto vietose autobusai visai nevažiuoja ir keleivius aptarnauja mikroautobusų įmonės, tad ši naujovė pastariesiems gyventojams ir bus pati naudingiausia", - pasakoja maršrutai.lt projekto kūrėjas Jurgis Pašukonis.

Pirmoji miesto maršrutinių taksi eismo tvarkaraščius Lietuvoje pradėjo skelbti Kauno miesto savivaldybė. O Klaipėdos miesto mikroautobusų eismo tvarkaraščius šalia autobusų maršrutų nusprendė pateikti ir sava iniciatyva idėją įgyvendino www.marsrutai.lt projekto kūrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius