Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 05

Koncerte kviečiama padėti onkohematologinėmis ligomis sergantiems vaikams

Gruodžio 11 d. 19 val. Vilniaus kolegijos Menų fakultetas ir Asociacija „Jaunimo taškas“ kartu su draugija „Paguoda“ Vilniaus Rotušėje organizuoja paramos koncertą „Christmas...
„Christmas with JOY“ renginys organizuojamas siekiant padėti onkohematologinėmis ligomis sergantiems vaikams.
„Christmas with JOY“ renginys organizuojamas siekiant padėti onkohematologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Gruodžio 11 d. 19 val. Vilniaus kolegijos Menų fakultetas ir Asociacija „Jaunimo taškas“ kartu su draugija „Paguoda“ Vilniaus Rotušėje organizuoja paramos koncertą „Christmas with JOY“. Renginys organizuojamas siekiant padėti onkohematologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Draugijos „Paguoda“ pagrindinis tikslas – vienyti ir teikti pagalbą šeimoms, auginančioms vaikus, sergančius onkohematologinėmis ligomis. Surinktos lėšos bus skirtos tokių šeimų rėmimui bei gydymo sąlygų gerinimui.

Lietuvoje įvairiausiomis onkohematologinėmis ligomis kasmet suserga iki 80 vaikų. Dažniausia diagnozė – leukemija. Gydymas ilgas ir intensyvus, tačiau taikant šiuolaikinės medicinos gydymo metodus, pasveiksta iki 80 procentų mažųjų pacientų. Šeimai, turinčiai ligoniuką, toks laikotarpis tampa išbandymu dėl staiga pasikeitusios kasdienybės: dažnų ir nenumatytų kelionių į gydymo įstaigą, neretai sunkios sergančiojo būklės, nuolatinio šeimos nario buvimo šalia. Tai labai atsiliepia ir šeimos finansinei būklei. Tokiems vaikams ir jų tėvams reikia materialinės ir moralinės paramos.

„Gydymas trunka ne vienerius metus, gydytojai tokius pacientus atidžiai stebi ir kontroliuoja jų būklę iki 5-ių metų. Pirmaisiais gydymo metais ligoninė neretam tampa antraisiais namais,“- pasakoja „Paguodos“ draugijos tarybos narė Daiva Žaromskienė.

„Mūsų valstybėje ne visiškai išspręsta ambulatoriškai kompensuojamų vaistų problema, todėl kartais tenka nusipirkti ir vaistų. Psichologinė šeimų įtampa neretai lydima ir finansiniais sunkumais, kartais šeimos išyra... Tačiau visų pastangomis, ne vienas buvęs pacientas yra baigęs mokslus, sukūręs šeimą, augina savo vaikus ir yra pilnavertis visuomenės narys“,- džiaugėsi ponia Daiva.

„Christmas with Joy “ – tai muzikos, šokio ir teatro derinys. Organizatoriai tikisi, jog renginys paskatins susimąstyti ir padės visiems atrasti tikrąją Kalėdų prasmę. Koncerte kalėdinę dvasią kurs Erica Jennings, gospel solistė Shasta Miller, choras „Joy Choir“ ir Vilniaus kolegijos menų fakulteto studentų paruošta muzikinė bei teatro programa.

Norinčius prisidėti, tačiau negalinčius dalyvauti koncerte, organizatoriai kviečia aukoti į specialią projekto sąskaitą. Daugiau informacijos apie projektą rasite www. christmasjoy.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius