Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 08

Krepšinio čempionato metu Vilniuje – saugaus eismo akcija (nuotraukos)

Jau rytoj, rugsėjo 9 dieną, nuo 13 val. Vilniuje prie „Siemens“ arenos Lietuvos automobilių kelių direkcija kartu su socialine kampanija Praleisk.lt vykdys saugaus eismo akciją.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Jau rytoj, rugsėjo 9 dieną, nuo 13 val. Vilniuje prie „Siemens“ arenos Lietuvos automobilių kelių direkcija kartu su socialine kampanija Praleisk.lt vykdys saugaus eismo akciją. Akcija yra skirta Europos krepšinio čempionato metu dar labiau atkreipti dėmesį į saugumą keliuose ir būti ypač atidiems bei pagarbiems vienas kitam. Šios akcijos metu perėjose aplink areną su pėsčiaisiais bei vairuotojais bendraus ir jų tinkamu elgesiu perėjose rūpinsis pagrindiniai projekto Praleisk.lt simboliai ryškūs, dėmesį atkreipiantys autoavarijų bandymų manekenai. Praeiviai neliks ir be dovanų – geltonieji Praleisk.lt manekenai dalins atšvaitus ir kitą saugų eismą propoguojančią atributiką.

Prie pat arenos, sirgalių zonoje, įsikurs ir Automobilių kelių direkcijos atstovai. Čia smalsuoliai galės išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Šie įrenginiai suteikia galimybę patirti, koks jausmas apima avarijos metu besivartančiame automobilyje, ir kokie pojūčiai užplūsta važiuojant 30 km/h greičiu ir staiga atsitrenkus į sieną.

Būna, kad žmonės, gavę galimybę nemokamai išbandyti šiuos įrenginius, žiūri į tai kaip į pramogą ar atrakcioną, pasakoja Lietuvos automobilių kelių direkcjos eismo saugumo sk. vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška. Tačiau visi, kurie juos išbando, nuomonę pakeičia, nes šie įrenginiai malonių pojūčių nesuteikia, o tik leidžia pajusti, kaip efektyviai saugos diržai saugo netgi imituotose ekstremaliuose situacijose. Dažnas sako, kad tik patyręs šiuos pojūčius išties įvertina saugos diržų būtinybę bei naudą.”

Automobilių kelių direkcijos ir Praleisk.lt saugaus eismo akcija pastarosiomis dienomis lankėsi ir kituose Lietuvos miestuose, kur vyko Europos krepšinio čempionato varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius