Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos pavadinimas skamba ir prie pietų stalo – Europarlamento (EP) valgykloje surengta lietuviška savaitė. Tiesa, esą nacionalinių patiekalų ragaujantys lietuviai stebisi ir jų sudėtinėmis dalimis, ir išvaizda.
„EP valgykloje, pasirodo, lietuviška savaitė. Kažin, kas konsultavo dėl patiekalų, – savo puslapyje socialiniame tinkle Facebook stebisi europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė. – Bandėme atpažinti tradicines salotas ir aukštaitišką medaus tortą... Lietuviška virtuvė?“
Anot Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovės, salotos patiektos „it tartas“: pagrindas – žalios tarkuotos morkos ir žirneliai su majonezu, ant viršaus puikuojasi virtų bulvių karūna, o vaizdas „pagyvintas žalių salotų kilimu beigi virtu kiaušiniu“.
Salotų politikė prisipažino neišbandžiusi, užtat pyrago skonis – lyg „elementoriško biskvito“.
Fotografijos iš R.Morkūnaitės „Facebook“ puslapio