Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

Lietuvio istorija Londone: „Redirected“ filmavimai, studijos Westminsterio universitete ir naujas filmas

Istorijos ir jų pasakojimas yra tai ant ko sukasi žmonių vaizduotė. Būtent istorijos kartu su teatru, muzika ir technologijomis nuo pat mažens buvo dalykai, kurie mane žavėjo labiausiai. Kai būdamas trylikos nufilmavau pirmą savo filmą, supratau kad kinas ir režisūra yra nauja gyvenimo siekiamybė. Taip yra ir iki šiol ir tikiuosi liks ateityje.
Jaunasis režisierius Domas Vilčinskas
Jaunasis režisierius Domas Vilčinskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Istorijos ir jų pasakojimas yra tai, ant ko sukasi žmonių vaizduotė. Būtent istorijos kartu su teatru, muzika ir technologijomis nuo pat mažens buvo dalykai, kurie mane žavėjo labiausiai. Kai būdamas trylikos nufilmavau pirmą savo filmą, supratau kad kinas ir režisūra yra nauja gyvenimo siekiamybė. Taip yra ir iki šiol ir tikiuosi liks ateityje.

Savo istorija dalinkitės ikrauk@15min.lt.

Pažintis su Emiliu Vėlyviu

Mano pažintis su kinu prasidėjo kai, būdamas septintoje klasėje, pradėjau lankyti kino kūrybos ir vaidybos užsiėmimus Kauno Techninės kūrybos centre. Ten susipažinau su bendraminčiais, kurių dauguma buvo mano pirmoji komanda. Taip susitikau ir su Emiliu Vėlyviu, kuris padėjo suprasti kino režisūrą ir įkvėpė siekt šio tikslo iki galo. Pradėjau filmuoti įvairius trumpametražius filmukus su draugais, ekspermentuot su žanrais. 2010 metais gavau galimybę režisuoti pirmą lietuvišką partizaninę komediją jaunimui „Parodyk Mane“. Po būtent šio filmo premjeros Kauno „Cinamon“ kino teatre supratau, kad noriu studijuoti kiną kiek įmanoma aukštesniu lygiu.

Taip nusprendžiau vykti į Londoną. Ten talkinau filmuojant Londono scenas garsiajam Emilio Vėlyvio filmui „Redirected“. Londone savaitę trukusių filmavimų metu dirbau antruoju kameros asistentu. Tikrai gera patirtis! Taip pat pats nufilmavau visus panoraminius vaizdus filmo treileriui.

Istorijos ir jų pasakojimas yra tai, ant ko sukasi žmonių vaizduotė.

Studijos Londono Westminsterio universitete

Dabar esu antrakursis Kino Produkcijos studentas Londono Westminsterio universitete. Westminsterio Kino produkcijos kursas yra vienintelis bakalauro kursas Didžiojoje Britanijoje, laimėjęs studentų „Oskarą“ 2011 metais Los Andžele.  Teko dalyvauti dideliame konkurse, norint patekti į šį kursą. Mano stojimo metais į vieną vietą pretendavo apie 60 studentų, todėl džiaugiuosi patekęs. Studijos paremtos lygia praktikos ir teorijos proporcija, kuri dažniau krypsta į praktinę pusę.

Tačiau didžiausias privalumas mokantis yra sąlygos. Universiteto turima technika, studijos, montažinės ir bibliotekos suteikia galimybes praktikuotis ir filmuoti filmus ir už kurso ribų, bendradarbiaujant su kitų kursų studentais.

Teko padirbėti kavinėje

Pirmaisiais metais nebuvo lengva. Nors mano grafikas buvo  pakankamai įtemptas, pirmame kurse turėjau daugiau laisvo laiko, puse etato dirbau kavinėje.  Buvo nelengva visomis prasmėmis, bet manau man tai buvo pereinamasis laikotarpis.

Kitą menką laisvo laiko dalį praleisdavau kursiokų ir jų draugų kino aikštelėse. Mūsų kursas išsiskiria iš kitų tuo, kad bendradarbiauja su kitų kursų studentais. Per visus tris kursus žmonės pažįsta vieni kitus ir vieni kitiems padeda filmavimuose kurso projektams ir už kurso ribų. Tokiu būdu ir man teko susipažinti su įvairiais kino kūrybos departamentais per pirmuosius du mokslo metus.

Lietuvių diaspora

Kino žmonių iš Lietuvos Westminsteryje taip pat netrūksta. Dvi žavios grupiokės iš Vilniaus: būsima garsiausia lietuvos kino prodiuserė Kamilė Dementavičiūtė ir režisierė Emilija Paulauskaitė. Taip pat šių metų absolventas metais vyresnis kolega iš Kauno, būsimas režisierius ir kinematografas Lukas Kudapčenka, su kuriuo susipažinau statydamas „Parodyk Mane“.  Laikom lietuvišką frontą Kino ir televizijos kurse ir turim pakankamai gerą reputaciją kaip darbštūs, keista kalba kalbantys bet gražūs žmonės.

Režisuoju kol kas didžiausią kursinį filmą  veiksmo vesterną  TRUST.

Naujas filmas – vesternas

Šiuo metu ruošiamės kursinio filmo filmavimui. Režisuoju kol kas didžiausią kursinį filmą  veiksmo vesterną  TRUST, kurio pasiruošimo darbai jau pasiekė patį įkarštį. Tai trumpametražis vesternas apie tris skirtingus ir charizmatiškus brolius, jų nuotykius bei pasakojimo meną su netikėta pabaiga. Turim labai stiprų scenarijų, labai gerą komandą ir netgi tikrą vesterno miestą, kurį pavyko surasti visai netoliese už rytų Londono.

Kartu su Kamile bandysim šį filmą paversti daugiau nei kursine užduotim, dalyvausime kino festivaliuose. Todėl šalia kastingo, lokacijų paieškų ir kameros testų ieškom vieno iš svarbiausų faktorių – lėšų. Kurso užduotį, kaip ir realioje industrijoje, sudaro ir finansavimo paieškos. Todėl, norint įgyvendinti šį projektą, mums reikalinga kiekvieno kinui ir dar lietuviškam kinui neabejingo būsimo žiūrovo pagalba. Musų Crowdfuning’o programa jau beveik prie pabaigos, todėl net menkiausia pagalba būtų didžiulis pasistūmėjimas link mūsų tikslo! Tai didžiausias projektas, prie kurio yra tekę dirbti ir tikiuosi, kad su TRUST mums pavyks pasiekti net daugiau nei dabar planuojam.

Ieškom vieno iš svarbiausų faktorių – lėšų.

Man kinas yra daugiau nei menas. Tai – amatas, apjungiantis pagrindinius mano gyvenimo ir interesų aspektus. Tai – būdas nors trumpam pabėgti nuo realybės. Kaskart, net po įtempčiausių ir ekstremaliausių kovų su oru, nuolatiniu finansų ir laiko trūkumu ir visapusišku nuovargiu filmavimo aikštelėse, rašant scenarijų, renkant finansus ar paromis sedint montažinėje, noras dar dar kartą ten sugrįžti taip ir nedingsta.

Viską atperka galutinis produktas: istorija ekrane ir iškankintas, išgąsdintas, sugraudintas, prajuokintas, bet vistiek patenkintas žiurovas. Būtent tai ir dar daugiau galiu pažadėti pasakodamas apie savo naujausią filmą.

TRUST filmo „Facebook“ puslapis

TRUST Kickstarter puslapis

domas.vilcinskas@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius