Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

Lietuvos Mokinių Parlamentas klausia: kas groja mokiniams skirtais instrumentais?

2011 metais viešąjame konkurse, rengtame Švietimo ir Mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centro, „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“ dalyvaujančios mokyklos gavo vaizdo ir garso technikos bei baldų už beveik 14 milijonų litų.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka
Temos: 1 Parlamentas

2011 metais viešąjame konkurse, rengtame Švietimo ir Mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centro, „Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra“ dalyvaujančios mokyklos gavo vaizdo ir garso technikos bei baldų už beveik 14 milijonų litų. Baldai stovi, aparatūra yra mokyklose, tačiau muzikos instrumentai, turėję būti skirti groti mokiniams , vis dar nepajudinti. Savaitgalį į rudens sesiją susirinkęs Lietuvos mokinių parlamentas (toliau LMP) pradėjo nagrindėti klausimą, kodėl mokiniai neprileidžiami prie jiems skirtų instrumentų.

Vaikų kūrybiškumui ugdyti buvo skirti muzikos instrumentų paketai, kad mokiniai galėtų mokytis groti ir net kurti kompiuterinę muziką, tačiau ne visose mokyklose, gavusiose šiuos paketus, mokiniai yra prileidžiami prie instrumentų. Todėl mums iškilo klausimas, ar gitaros vis dar užrakintos ir kada jomis bus grojama?“ - teigia LMP Kauno regiono pirmininkas Julius Pauliukevičius.

Oskaras Vygonovskis, LMP pirminko pavaduotojas, labai apgailestauja , kad mokytojai atmeta puikią galimybę puoselėti mokinių talentą, bijodami, jog šie bus sulaužyti. „Yra mokyklų, kuriose puikiai išnaudojamas įvairaus pobūdžio inventorius, laikantis bendrai su mokiniais sutartų taisyklių, kurios padėtų tausoti instrumentus ar kitą techniką. Labai gaila, kad kai kuriose mokyklose mokinių muzikinio tobulėjimo galimybės lieka neišnaudotos“, - sako O. Vygonovskis.

LMP ketina surengti mokyklų apaklausą, kuria bus siekiama sužinoti skirtų instrumentų panaudojimą bei rezultatus.

Per abi LMP sesijos dienas buvo priimti nutarimai, dėl tolimesnių veiksmų,siekiant užtikrinti, jog Lietuvos mokyklų mokinius pasiektų jiems skirti, muzikos instrumentai. Sesijos metu taip diskutuota, kaip skatinti mokinių motyvaciją bei asmens higieną mokykloje, garantuojant, kad visose privalomo ugdymo įstaigose būtų tokių kasdien būtinų priemonių, kaip tualetinis popierius.

Sesijoje dalyvavęs Švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys pristatė pagrindinius švietimo sistemos iššūkius. Palangoje susirinkusius mokinių atstovus taip pat pasveikino Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, prieš kelis metus pats priklausęs Lietuvos mokinių parlamentui.

Prieš sesiją Palangoje vyko Lietuvos Mokinių Parlamento valdybos ir Viešųjų Ryšių grupės mokymai. Juose parlamento branduolys buvo mokomas darbo grupėse ypatybių, viešųjų ryšių subtilybių bei LMP vardo naudojimo galimybių.

Lietuvos mokinių parlamentas yra demokratiškai renkama aukščiausia mokinių savivaldos institucija, aktyviai dalyvaujanti formuojant vaikų ir jaunimo politiką Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius