-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 21

Lietuvos pirmininkavimo išvakarėse Vilniuje – jubiliejinė Europos teisės vasaros mokykla

Kitą savaitę Vilniaus universitete (VU) duris atvers jubiliejinė dešimtoji Europos teisės vasaros mokykla. Šis tradicinis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis tarptautinis trijų š...

Kitą savaitę Vilniaus universitete (VU) duris atvers jubiliejinė dešimtoji Europos teisės vasaros mokykla. Šis tradicinis ir Lietuvoje alternatyvų neturintis tarptautinis trijų šalių projektas rengiamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai išvakarėse, o jo tematika šįkart palies ES vis aktualėjančią harmonizavimo ir nacionalinio identiteto priešpriešą.

„Džiaugiamės šia išskirtine prancūzų, vokiečių ir lietuvių teisininkų ilgamete draugyste ir partneryste. Kasmet mūsų Vasaros teisės mokykla savo auklėtiniams suteikia unikalią galimybę įgyti naujos patirties ir kartu smagiai praleisti vasaros laiką. Dalyvaujančiųjų entuziazmas, kaskart nauji temų aspektai bei vis gilesnės diskusijos tik įrodo, kad tai pavykęs ir reikalingas projektas“, – sako VU Teisės fakulteto dekanas, prof. dr. Tomas Davulis.

Unikalią Europos teisės vasaros mokyklą, kaip ir kasmet, inicijuoja ir organizuoja Vilniaus universiteto Teisės fakultetas, Frankfurto prie Maino J. W. Goethe (Vokietija) bei Paryžiaus X-Nanterre (Prancūzija) universitetai. Po seniausio Rytų Europoje Vilniaus universiteto arkomis susirinkę dar vis ES naujokais vadinamų lietuvių bei šios Sąjungos pradininkų vokiečių ir prancūzų teisės studentai bei profesoriai šįkart aptarinės, kiek šalims reikalingas atskirų teisių harmonizavimas, o kiek yra svarbu išlaikyti tam tikrą nacionalinį identitetą. Čia bus prisiminta ir unifikavimo Europoje pradžia, „Europos valstijų“ idėja, ir noras ar būtinybė išsaugoti atskirų sričių valstybinį reguliavimą. Taip pat atskiras dėmesys bus skirtas tarptautinių organizacijų vaidmeniui, tam tikriems žmogaus teisių, socialinės politikos aspektams.

Europos teisės vasaros mokykla vyks birželio 25 – liepos 5 dienomis. Jos programa bus pripildyta ne tik teorinėmis paskaitomis ar diskusijomis, bet ir praktinėmis užduotimis, bylų inscenizacijomis, atskirų teismų praktikomis. Visų dalyvių, kaip ir kasmet, laukia ir turininga laisvalaikio programa, kurios metu susirinkusieji turės didesnę galimybę ir neformaliam bendravimui ar tolesnėms laisvoms diskusijoms su savo bendraamžiais iš kitų Europos universitetų.

Europos teisės vasaros mokykla – tai nuo 2004 m. vasaros kasmet vykstantis tarptautinis savanoriška iniciatyva paremtas projektas. Čia kasmet dalyvauja studentai iš Vokietijos, Prancūzijos ir Lietuvos. Visi Europos teisės vasaros mokyklos dalyviai gaus trijų aukštųjų mokyklų kartu išduotus sertifikatus. Tai nėra oficialus diplomas, tačiau teisininkai jį vertina kaip svarią pagalbą ar savotišką rekomendaciją įsidarbinant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius