Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 25

Lietuvos teisės studentai puikiai pasirodė prestižiniame konkurse

Lietuvos teisės studentai iškovojo vietą tarp pasaulio geriausių tarptautinės prekybos teisės žinovų.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lietuvos teisės studentai iškovojo vietą tarp pasaulio geriausių tarptautinės prekybos teisės žinovų. Tai paaiškėjo pasibaigus kovo 16-20 d. vykusiam teismo proceso inscenizacijos konkursui, kuriame studentai imitavo Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) ginčų sprendimą.

Lietuvos komandą sudarė Mykolo Romerio universiteto Europos verslo teisės magistro studentai Karolis Gudas ir Justas Randis bei Vilniaus universiteto tarptautinės ir ES teisės magistrantė Aistė Dumbrytė. Komandą subūrė ir jai vadovavo nuolatinis Lietuvos atstovas PPO bei Mykolo Romerio universiteto tarptautinės prekybos teisės dėstytojas Raimondas Ališauskas, jam padėjo Asta Rimkutė, taip pat dirbanti Lietuvos atstovybėje PPO, bei Harvardo (JAV) universitete studijuojantis Rytis Valūnas.

Šį teismo inscenizacijos konkursą kiekvienais metais rengia Europos teisės studentų organizacija (ELSA). Konkurso dalyviai siekia nugalėti oponentus pasitelkdami geležinę argumentaciją, teisės žinias bei oratorinius įgūdžius. Iš pradžių organizuojami regioniniai atrankos turai Europoje, Amerikoje ir Azijoje, kurių metu atrinktos geriausios 16 komandų įgyja teisę susirungti konkurso finale. Šiais metais konkurse dalyvavusi Lietuvos komanda pirmą kartą istorijoje iškovojo aukščiausią vietą komandų reitingo lentelėje ir tuo užsitikrino kelionės bilietą į konkurso finalą, kuris vyks PPO būstinėje Ženevoje. Tačiau tuo lietuvių sėkmė neapsiribojo: komanda taip pat buvo apdovanota už geriausiai parengtą rašytinę poziciją ir pakviesta tobulinti žinių Pasaulio prekybos instituto vasaros akademijoje, o A.Dumbrytė pelnė geriausios pusfinalio oratorės titulą.

„Patiems sunku patikėti, kad pasiekėme tokių rezultatų, kokių šiame konkurse dar nebuvo pasiekusi nė viena Lietuvos komanda, – prisipažįsta komandos narys J.Randis. – Ypač kai už nugaros palieki jau legendomis tapusias komandas iš Mastrichto ar Barselonos universitetų, jau nekalbant apie dešimtis kitų konkurso dalyvių. “ Studentai jau pradėjo ruoštis artėjančiam finalui. „Labai smagu, kai įdėtas darbas atsiperka, taigi ir finale stengsimės nė kiek ne mažiau, – tvirtina A.Dumbrytė. – Svajojame kuo geriau apginti Lietuvos studentų garbę.“

Nuotraukoje (stovi iš dešinės): Karolis Gudas, Aistė Dumbrytė, Justas Randis. Po raundo su Kijevo universiteto komanda ir teisėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius