-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Lietuvos teisės studentai tarptautiniame konkurse patyrė sėkmę

Lietuvos teisės studentų komanda Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) teismo proceso inscenizacijos konkurse (ELSA Moot Court Competition on WTO Law) užėmė 6 vietą ir aplenkė 10 stipriausių komandų iš įvairių pasaulio šalių.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Lietuvos teisės studentų komanda Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) teismo proceso inscenizacijos konkurse (ELSA Moot Court Competition on WTO Law) užėmė 6 vietą ir aplenkė 10 stipriausių komandų iš įvairių pasaulio šalių. Vilniaus universiteto Teisės fakulteto penktakursė Aistė Dumbrytė ir Mykolo Romerio universiteto magistrantai Karolis Gudas ir Justas Randis kelialapį į šį konkursą PPO būstinėje Ženevoje iškovojo laimėję Europos regioninį raundą Rumunijoje kovo mėnesį. Finalo nugalėtojais tapo Australijos studentai.

„Regioniniam konkurso etapui ruošėmės beveik pusmetį, o finalui intensyviai dirbome dar du mėnesius. Pasirengti mums padėjo Lietuvos nuolatinis atstovas PPO Raimondas Ališauskas. Perskaityta daug bylų ir straipsnių. Dalyvaudami tokiame konkurse įgijome daug naujų žinių ir teisininkui vertingų profesinių įgūdžių: diskutavimo pasaulyje aktualiomis temomis, derybų vedimo, viešo kalbėjimo. Džiaugiuosi, kad gerai buvo įvertintas mano viešas kalbėjimas ir patekau į geriausių oratorių dešimtuką“, – sako Aistė Dumbrytė.

Konkurso metu buvo sprendžiama fikcinė byla tarptautinės prekybos teisės kontekste. Konkurso rengėjai, atsižvelgdami į naujausias tarptautinės prekybos teisės tendencijas, parengė studentams bylą, kurią nagrinėdami jie galėtų įsigilinti į aktualias tos srities problemas, savarankiškai ieškoti jų sprendimo būdų ir ginti savo nuomonę simuliaciniame teismo procese.

Tarptautinis teisminių ginčų sprendimo inscenizacijos konkursas tarptautinės prekybos teisės temomis rengiamas jau devintus metus iš eilės. Šių metų Lietuvos studentų pasirodymas iki šiol geriausias. Studentų teisminės inscenizacijos organizuojamos visame pasaulyje, jose dalyvauja ambicingi, gilesnių žinių siekiantys ir savo jėgas išbandyti norintys būsimieji teisininkai. Tai įdomus ir efektyvus mokymosi būdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius