-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Lietuvos verslininkai pasiryžę ugdyti jaunus profesionalus dar mokyklose

Verslas nori prisidėti prie jaunų profesionalų ugdymo dar mokyklose, tiesiog tam nėra iki galo susiformavusių bendradarbiavimo tradicijų tarp mokslo ir verslo institucijų. Tokią išvadą padarė kone pusšimtis verslo įmonių atstovų, susirinkę į forumą „Jaunų darbuotojų ugdymas didinant verslo įmonių konkurencingumą".
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Verslas nori prisidėti prie jaunų profesionalų ugdymo dar mokyklose, tiesiog tam nėra iki galo susiformavusių bendradarbiavimo tradicijų tarp mokslo ir verslo institucijų. Tokią išvadą padarė kone pusšimtis verslo įmonių atstovų, susirinkę į forumą „Jaunų darbuotojų ugdymas didinant verslo įmonių konkurencingumą".

Visi forumo dalyviai pabrėžė tai, kad šiuo metu Lietuvoje, ypač regionuose, veikiantis verslas dėl jaunų profesionalų konkuruoja ne su didžiaisiais šalies miestais, Vilniumi ar Kaunu, bet su didžiaisiais pasaulio megapoliais Londonu ar Niujorku. Tai ypač ryškiai pastebima pastaraisiais metais, kai vieni gabiausių šalies moksleivių išvyksta studijuoti į užsienio universitetus.

Vienas iš forumo iniciatorių, įmonių grupės „Arvi" plėtros strategijos vadovas Justas Kučinkas, forumo metu sakė, kad mokslo institucijos turėtų išmokyti žmogų mąstyti, padėti jam suvokti vertybes bei suformuoti pasaulėžiūrą. „Verslas, savo ruožtu, galėtų padėti jauniems žmonėms įgyti profesines žinias. Tik svarbu, kad dar mokykloje būtų ugdomos asmenybės, kurios pačios, ne kitų verčiamos, sugebės pasirinkti sau patrauklią profesinę sritį," - teigė J. Kučinskas.

„Padėti verslui ir akademinei bendruomenei atrasti daugiau sąlyčio taškų galėtų nevyriausybinės organizacijos. Tam jos turi pakankamai patirties, žinių bei resursų, nes dirba tiek su vienu, tiek su kitu sektoriumi. Bendradarbiavimo pradžia gali būti laikomos tiek mentorystės programos, tiek specialios paskaitų sesijos, vedamos profesionalų mokyklose ar universitetuose," - forumo metu komentavo Arnas Marcinkus, labdaros ir paramos fondo „Jauniems" vadovas.

Vienas iš forumo dalyvių, Edgaras Leichteris, pabrėžė, jog šiuo metu technologijos per greitai keičia pasaulį, kad universitetai paruoštų reikiamus specialistus. „Todėl nesvarbu kokia strategija vadovausimės - ar Lietuvos, ar Lisabonos, ar kita - esminė ašis išlieka atviras, kūrybiškas, atsakingas ir sumanus žmogus," - sakė „Žinių ekonomikos forumo" vadovas.

Konferenciją surengė „Arvi" įmonių grupė bei labdaros ir paramos fondas „Jauniems". Iniciatyva įgyvendinama pagal projektą „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos". Projektą finansuoja Europos socialinis fondas, įgyvendina Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje, kartu su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, profesine sąjunga „Solidarumas" bei Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius