-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 05

Litexpo įvyko kasmetinė paroda – „Mokymasis.Studijos.Karjera“

Vasario 3-5 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose vyko kasmetinė paroda „Mokslas. Studijos. Karjera“.

Vasario 3-5 dienomis Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose vyko kasmetinė paroda „Mokslas. Studijos. Karjera“. Tai puiki galimybė abiturientams susipažinti ne tik su Lietuvos universitetų, kolegijų, profesinio mokymo mokyklų reikalavimais, bet ir su užsienio šalių mokymosi įstaigomis.

Tai jau 9-oji tarptautinė žinių ir išsilavinimo paroda nuo 2003 metų. „Mokymasis. Studijos. Karjera“ – didžiausia šios tematikos paroda Baltijos šalyse ir viena iš populiariausių Lietuvos parodų, kuri kasmet patenka į lankomiausių parodų trejetuką. Žinių parodoje dalyvavo net 110 mokslo įstaigų iš 15 užsienio šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Airijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Šveicarijos, Vokietijos.

Parodos lankytojai taip pat galėjo dalyvauti loterijoje, kurioje buvo galima laimėti keliones po Danijos aukštąsias mokyklas.

Svarbiausias parodos keliamas klausimas buvo: –  „Kaip suprasti kuo noriu būti?“.

Parodoje buvo galima pabendrauti su geriausiais Lietuvos universitetų atstovais: Vilniaus, Kauno technologijų, Šiaulių, Klaipėdos, ISM, Vytauto Didžiojo bei  Lietuvos sveikatos ir mokslų, Lietuvos muzikos ir teatro. Taip pat dalyvavo itin garsūs ir Lietuvos studentų mėgiami užsienio universitetai: Birmingham‘o, Essex‘o, Rigos-Stoholmo ekonomikos mokykla, Estijos Tartu universitetas, Maskvos universitetas.

Taip pat įdomu buvo sužinoti, kur šių metų abiturientai žada studijuoti ar rinksis Lietuvos universitetus, ar užsienio. Viena iš parodoje dalyvavusių kauniečių – Milda – sakė, jog didžiausią dėmesį skyrė Didžiosios Britanijos universitetams. Nors Lietuvoje morališkai ir finansiškai būtų priimtiniau studijuoti, tačiau abiturientė mano, jog baigus užsienio universitetą, susirasti darbą pagal turimą diplomą būtų lengviau. Milda nusprendė studijuoti pedagogiką, todėl didžiausią dėmesį patraukė Vilniaus pedagoginis univeristetas ir Birmingham‘o.  Ji taip pat negailėjo gražių žodžių parodos oraganizatoriams: „Radau viską, ko reikėjo. Sužinojau studijų kainas, kokius egzaminus turėčiau laikyti.“

Šiemet, kad mokinys gautų brandos atestatą pakaks išlaikyti du egzaminus. Tačiau stojant į aukštąsias mokyklas bus reikalaujama mažiausiai 3 valstybinių egzaminų rezultatų. Vienintelis privalomasis egzaminas lieka lietuvių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius