Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31

LSMU Kaune atidarė unikalų atviros prieigos centrą (FOTOREPORTAŽAS)

Kovo 25 d. adresu Eivenių g. 4, Kaune šalia Kauno klinikų miestelio, duris iškilmingai atvėrė visiškai naujas Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centras. Šį atviros...

Kovo 25 d. adresu Eivenių g. 4, Kaune šalia Kauno klinikų miestelio, duris iškilmingai atvėrė visiškai naujas Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centras. Šį atviros prieigos centrą sukūrė Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), vykdydamas integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) „Santaka“ programą. Šią programą taip pat įgyvendina LSMU partneriai – Kauno technologijos universitetas (KTU) bei Lietuvos energetikos institutas (LEI).

Bendromis Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis finansuojamas projektas suteikė unikalią galimybę LSMU po vienu stogu sujungti kompetencijas bei dirbti įvairioms Lietuvos ir užsienio mokslininkų grupėms. Pastarosios čia vykdys fundamentinius ir taikomuosius mokslo tyrimus, verslo ir viešojo sektoriaus užsakymus.

Iškilmingo atidarymo metu LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas pabrėžė projekto reikšmę ne tik universitetui ar Kauno miestui. „Projektas reikšmingas valstybės mastu ir turime padėkoti visiems, padėjusiems jam tapti tikrove. Mums labai svarbi studijų-mokslo-verslo sinergija, užsienyje investicijos į farmacijos sektorių yra didžiulės. Visi suprantame, kad tokios investicijos svarbios ne tik Lietuvos aukštajam mokslui, bet ir socialinei aplinkai, jaunimo pažangai“, kalbėjo prof. R. Žaliūnas.

Naujojo pastato plotas yra 11 tūkst. kv. m., projekto biudžetas – 53 mln. litų, iš kurių rangai skirta 29,5 mln., mokslinei įrangai – 14,7 mln., baldams – 7 mln. ir kitoms išlaidoms – 1,8 mln. Pastato projekto autorės architektės Gražina Janulytė-Bernotienė ir Guoda Zykuvienė.

LSMU informacija

Linos Pankratjevaitės nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius