-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30

LSMU studentai dalijosi vasaros praktikos įspūdžiais

Spalio 29d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) akademinė bendruomenė vėl buvo pakviesta į populiarų renginį „Susitikimas su Asmenybe“. Šį kartą tradicija kviesti...
Nuotraukos pavadinimas
Nuotraukos pavadinimas

Spalio 29d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) akademinė bendruomenė vėl buvo pakviesta į populiarų renginį „Susitikimas su Asmenybe“. Šį kartą tradicija kviesti visuomenėje žymų žmogų buvo sulaužyta ir įspūdžiais apie vasaros praktiką dalijosi LSMU studentai: Eglė Jonkutė, Rokas Laurinaitis ir Justinas Vaitkus.

Eglė pasakojo apie įsimintiną praktiką Meksikos ligoninės Skubios pagalbos skyriuje, kur dažnai tekdavo susidurti su politrauminiais pacientais. Mergina džiaugėsi be galo draugišku personalu, įgyta neįkainojama patirtimi. Ji prisiminė ir akimirkas, kai teko pagalvoti apie savo asmeninį saugumą. Visiems, norintiems išvykti į Meksiką, Eglė patarė pasiruošti nuotykiams, nesidomėti saugumo situacija šalyje ir būtinai išmokti kalbą.

Įdomiai apie praktiką Indijoje pasakojo Rokas: likus vos kelioms dienoms iki išvykimo į šią šalį, vaikinas sulaukė laiško, jog jo praktika atšaukiama. Tačiau Rokas nepasimetė ir per pora dienų išsiuntė virš 70  laiškų su savo CV įvairioms Indijos ligoninėms. Gavęs teigiamą atsakymą išskubėjo į Azijos žemyną. Vaikinas pasakojo apie indiško gyvenimo ypatumus, apie tai, kaip net privačiose ligoninėse gydytojai nenaudoja pirštinių, nors pacientas kraujuoja, kad valgyti operacinėje yra įprasta. Taip pat Rokas juokėsi, jog Indijos vaikai labai įkyriai prašydavo, kad baltieji žmonės jiems ką nors atiduotų, o jei to nepadarydavo, skaudžiai įžnybdavo – Rokui net kelis kartus po tokio susidūrimo su jaunuoliais teko skubiai dezinfekuoti kraujuojančias žaizdas. LSMU studentas taip pat užsiminė ir apie valstybinėse ligoninėse tvyrojusią netvarką, apie tai, kaip žmonės mėto šiukšles, spjaudo tabaką ant grindų ir niekas to netvarko. Įdomu ir tai, jog gydytojas Indijoje gali uždirbti nuo 5000 iki 25 000 Lt per mėn.

Štai Justinas susirinkusiesiems papasakojo apie išmoktas pamokas JAV.  Vaikinas užsiminė, kad ligoninės, kuriose jis buvo, ganėtai panašios į Lietuvos. Buvo keista, jog medicina Amerikoje labai sukomercinta: savo paslaugas gydytojas turi parduoti kaip ir prekybininkas parduoda drabužius ar maisto prekes. Stebino ir tai, kad kaskart gydytojas pacientui pristatydavo studentą iš Lietuvos ir kaskart klausdavo, ar šis galintis būti šalia paciento, dalyvauti jo apklausoje ar stebėti procedūrą. Deja, ne kartą iš paciento lūpų tekdavo išgirsti ir neigiamą atsakymą, tačiau dėl to įsižeisti nereikėdavo, nes priešingu atveju gydytojas, nepaklusęs paciento valiai, galėdavo netekti licenzijos visam gyvenimui. Taip pat svarbu ir tai, jog šioje šalyje, jei neturi sveikatos draudimo , neturi galimybės ir gauti gydymą. JAV pabuvę studentai taipogi išgirdo ir apie naujausias tendencijas ruošti konsultacijas per pokalbių programą skype, dalyvavo konferencijoje apie pacientų ir gydytojų santykius Facebook ar Twitteryje.

Nuotraukos ir tekstas Linos Pankratjevaitės, LSMU Studentų atstovybė

P.S. Jeigu turite pasiūlymų, rašykite projekto koordinatoriui Kaziui Butkui e-paštu kazys.butkus@smd.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius