-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 17

Mastaičių gyventojai stebisi: rytais gatvėmis važinėja galybė policijos, kaukia sirenos

Sveiki, visažiniai gal žinot, ką vežioja Kauno rajone, Mastaičiuose, Lukšos gatvėje „Eurocash1“ automobiliai su labai didele policijos palyda? Priekyje važiuoja civilis automobilis su mėlynu švyturėliu ir liepia visiems eismo dalyviams sustoti dešinėje, o už šio automobilio policijos palyda su švyturėliais ir sirenomis. Kursuoja jau nuo 8.30 val., atsibodo klausyt, bet tuo pačiu ir įdomu.
Rytinis Kauno policijos reidas
Rytinis Kauno policijos reidas / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

„Sveiki, visažiniai gal žinot, ką vežioja Kauno rajone, Mastaičiuose (į vakarus nuo Garliavos), Lukšos gatvėje „Eurocash1“ automobiliai su labai didele policijos palyda?  Priekyje važiuoja civilis automobilis su mėlynu švyturėliu ir liepia visiems eismo dalyviams sustoti dešinėje, o už šio automobilio policijos palyda su švyturėliais ir sirenomis. Kursuoja jau nuo 8.30 val., atsibodo klausyt, bet tuo pačiu ir įdomu.

Tokį klausimą 15min.lt atsiuntė skaitytojas. Sužinojome, kad Mastaičiuose nieko baisaus nevyksta.

Taip pat skaitykite: ankstų rytą Kauno rajono gyventojus prižadino automatų šūviai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Kęstutis Kasciukevičius:

„Mastaičiuose vyksta mokymai. Jie skirti visų apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnams, kurie bus atsakingi už tarnybinių mokymų ir praktinių pratybų organizavimą ir vykdymą komisariatuose, siekiant tinkamai pasirengti lydėjimui ir apsaugai euro įvedimo laikotarpiu.

Priekyje važiuoja civilis automobilis su mėlynu švyturėliu ir liepia visiems eismo dalyviams sustoti dešinėje, o už šio automobilio policijos palyda su švyturėliais ir sirenomis.

Liepos pabaigoje buvo sušauktas specialus pasitarimas, kuriame dalyvavo Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdybos Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyriaus darbuotojai, apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų bei Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) Profesinės taktikos skyriaus atstovai.

Šio susitikimo metu pareigūnai aptarė klausimus dėl policijos taktikos veiksmų, vykdant lydėjimą ir apsaugą euro įvedimo laikotarpiu, galimus policijos taktikos metodus, organizuojant pašto padalinių apsaugą.

Pasitarime dalyvavę pareigūnai išreiškė pageidavimą, jog visiems policijos pareigūnams būtini mokymai šia tema. Todėl vadovaujantis Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pavedimu LPM Profesinės taktikos skyrius organizuos seminarą tema „Specialioji policijos lydėjimo ir apsaugos taktika (euro įvedimo laikotarpiu)“. Posėdyje taip pat aptarta, kokia papildoma policijos ginkluotė ir kitos priemonės bus būtinos pareigūnams, vykdysiantiems šias užduotis euro įvedimo laikotarpiu.

Seminarą nuspręsta organizuoti Lietuvos policijos mokykloje, Mastaičiuose. Mokymai vyks rugsėjo 15-19 d. bei rugsėjo 22-26 d.“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius