Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2011 11 13

Mažas šunelis Margis ieško namų (nuotraukos)

Sanitarinė tarnyba „Grinda" ir toliau pasipildo vis naujais gyvūnais. Vieni loja, kiti žiūri, treti vizgina uodegytėmis, ketvirti šokinėja savo narvuke, o penkti tyliai guli, susigūžę į kamuoliukus. Tokie šuneliai stipriai stresuoja, nevalgo ir net nekeičia savo gulėjimo pozicijos. Apie vieną iš tokių šunelių norėčiau papasakoti daugiau.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Parašė Natalija Kurdiukova/ LGGD Vilniaus skyrius.

Sanitarinė tarnyba „Grinda" ir toliau pasipildo vis naujais gyvūnais. Vieni loja, kiti žiūri, treti vizgina uodegytėmis, ketvirti šokinėja savo narvuke, o penkti tyliai guli, susigūžę į kamuoliukus. Tokie šuneliai stipriai stresuoja, nevalgo ir net nekeičia savo gulėjimo pozicijos. Apie vieną iš tokių šunelių norėčiau papasakoti daugiau.

Mažas, juodas kamuoliukas patraukė mano žvilgsnį. Šunelis gulėjo prisispaudęs kamputyje ir bijodamas žvelgė į mane. Jo akys buvo pilnos baimės, jo kūnelis drebėjo tarsi drebulės medis, jo ausys buvo nuleistos, tarsi šunelis jaustų kaltę, jo prašmatni uodegytė nerodė jokių džiaugsmo požymių. Mane įleido į narvą pas šitą vargšą, nelaimingą padarėlį. Aš prie jo prisiliečiau, pagloščaiu ir pasakiau: „Viskas bus gerai, šuniuk, tik tu, laikykis". Šunelio kūnelis iš baimės dar labiau susigūžė. Aš jaučiau šunelio visą tą baimę, tarsi ji stovėtų man už nugaros.

Ant narvuko kabėjo registracijos lapelis, kur buvo parašytas šunelio numeris ir visa reikiama informacija. Šuneliui rado čipą ir pagal jį sužinojo, kad šeimininkė niekada neatvažiuos jo pasiimti. Ar ji mirė, ar išvažiavo, bet šitas mažiukas jos niekada nebepamatys ir niekada neišgirs. Šunelis liko vienas, niekam nereikalingas, tarsi našlaitėlis. Širdyje pasidarė labai neramu. Visai neseniai teko užmigdyti vieną mažiuką, kuris irgi taip stresavo ir nieko nevalgė, todėl ta mintis, kad gali būti dar vienas lavoniukas, nedavė man ramybės. Po valandos, šunelis Nr. 49 išėjo į laisvę. Pasirodo, šunelis turi vardą, ir labai gražų - Margis.

Margiui labai pasisekė, nes jo kelyje atsirado globėja, kuri panoro išgelbėti jį nuo mirties. Iš „Grindos“ šunelis išėjo labai džiaugsmingai. Pavizgino uodegą, parodė visiems savanoriams gražias ausytes, tačiau baimė šuneliui nepraėjo, nes jis dar drebėjo. Į mašiną įlipo pats, važiavo labai tyliai, vis pažvelgdamas tai į mane, tai į globėją. Margiui prasidėjo naujas gyvenimas.

Šunelis Margis ieško naujų ir rūpestingų šeimininkų. Jis yra mažo ūgio, jam yra 6 metukai, protingas, moka komandą „duok leteną" ir žino žodį „į lauką". Lauke elgiasi ramiai, gražiai eina su pavadėliu. Paleidus nuo pavadėlio, niekur nebėga, eina paskui globėją. Margis yra labai mielas, draugiškas ir pozityvus šuniukas, yra žaismingas, gali pabėgioti ir paišdykauti. Labai prisiriša prie žmogaus, todėl dar vienos išdavystės šuniukas neišgyventų. Gražiai bendrauja su kitais gyvūnais, nes globėja turi šunį. Mėgsta maudytis, nes atliekant grožio procedūras, šuniukas nesuurzgė ir nesulojo. Margis yra geras sargas, nes kai ateina svetimas rodo savo balselį, tačiau labai džiaugiasi, kai globėja grįžta iš darbo. Namie balučių nepridaro, nes yra tvarkingas šuniukas.

Jeigu jums reikia tokio draugo kaip Margis, skambinkite tel. 864500098 globėjai Daivai. Šunelis labai tavęs laukia!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje