Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 26

Mažuosius klaipėdiečius džiugina dvi naujos žaidimų aikštelės (nuotraukos)

Nuo šio savaitgalio mažieji klaipėdiečiai gali džiaugtis net dviem naujos žaidimų vietomis.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Nuo šio savaitgalio mažieji klaipėdiečiai gali džiaugtis net dviem naujos žaidimų vietomis. Daugiabučius namus uostamiestyje administruojanti bendrovė „Buitis be rūpesčių", po iniciatyvos „Mūsų kiemas" vėliava, skirtos atkreipti dėmesį į apleistus daugiabučių kiemus, įrengė net keletą naujų žaidimų aikštelių. Abi naujosios aikštelės pastatytos Statybininkų prospekte: viena -  Statybininkų pr. 23, 25, 27 namų kieme, kita - Alksnynės kvartale,  Statybininkų pr. 33 bei 35 namų kiemuose.

Sekmadienio popietę į kiemą įšėję klaipėdiečiai džiaugėsi administratorių iniciatyva: „Smagu, kad pagaliau kažkas pastebėjo, kad reikia ir padarė. Į šį kvartalą atsikraustėme jau bene prieš penketą metų. Jau tada tarp kaimynų virė diskusijos, kad labai reikia žaidimų vietos vaikams, tačiau taip vis ir palikdavo. Savivaldybė lėšų neskyrė, gyventojai irgi nenorėjo patys investuoti. Taip visi ir stumdėmės. Didžioji mūsų taip ir užaugo, tai smagu, kad bent mažasis turės kur pažaisti kieme su draugais. Tikrai labai džiugu, kad administratoriai pastebėjo šį poreikį, ėmė ir padovanojo gyventojams žaidimų aikštelę. Daugiau tokių gražių iniciatyvų" - sakė su sūneliu Danieliumi į aikštelės atidarymo šventę atėjusi Aistė.

„Žaidimų aikštelių poreikis mieste yra tikrai didelis. Daugelis daugiabučių kiemuose esančių aikštelių jau atitarnavusios, skaičiuojančios nebe pirmą dešimtmetį. Smagu, kad šiemet administratorių iniciatyva galime pradžiuginti dar dviejų miesto kvartalų mažuosius gyventojus", - pasakojo Klaipėdos regiono Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) atstovas Mindaugas Genys.

Pirmoji žaidimų aikštelė „Mūsų kiemo" iniciatyva buvo įrengta dar praėjusį rudenį. „Ąžuolyno kvartale, Kauno gatvėje, įrengta aikštelė tapo ypač mėgstama vaikų susibūrimo vieta", - sakė M. Genys.

Bendrovės „Buitis be rūpesčių" direktorė Birutė Jevdokimenko teigė, kad vieta naujoms žaidimų aikštelėms pasirinktos neatsitiktinai. „Naujų žaidimų aikštelių vaikams įrengimą Statybininkų pr. ir Alksnynės kvartale diktavo poreikis. Šiuose kvartaluose gyvena daug jaunų šeimų, auginančių mažus vaikus, o pažaisti jiems nelabai yra kur," - sakė B. Jevdokimenko.

Iniciatyva „Mūsų kiemas" Klaipėdos daugiabučių kiemuose įgyvendinama nuo 2010 m. spalio  mėnesio. Iki šiol daugiabučius administruojančios įmonės įrengė vaikų žaidimų aikštelę Kauno g., kur žiemą veikė ir atvira ledo čiuožykla, renovavo dvi krepšinio aikštelės, surengė eglučių įžiebimo bei Velykų šventes daugiabučių kvartaluose.

Prie iniciatyvos „Mūsų kiemas", siekiančios atgaivinti daugiabučių kiemus ir kurti jaukesnę gyvenamąją aplinką Klaipėdoje, yra prisijungusios net šešios daugiabučius namus administruojančios įmonės: „Marių valdos", „Mūsų namų valdos", „Buitis be rūpesčių", „Ąžuolyno valda", „Pempininkų valdos" ir „Vingio valdos".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius