Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 11

Milžiniškas kiekis fekalinių nuotekų – tiesiai į Nemuną

Milžiniškas kiekis fekalinių nuotekų tiesiai į aplinką (Nemuną). Šalia KTU komplekso esančiame Gričiupio parke teka Gričiupio upelis, šalia paklotas kvartalinis fekalinių nuotekų...
2014 liepos 21
2014 liepos 21

Šalia KTU komplekso esančiame Gričiupio parke teka Gričiupio upelis, šalia paklotas kvartalinis fekalinių nuotekų vamzdis, kurio skermuo 0,5 m. Žinia, miesto fekalinių nuotekų sistema priklauso Kauno miesto savivaldybei pavaldžiai įmonei UAB „Kauno vandenys“.

2014 m. liepos 19 d. vėlų vakarą buvo girdimas šniokštimas ir jaučiamas stiprus fekalinių nuotekų kvapas. 21 d., pirmadienį iš ryto, matėme, kaip fekalinės nuotekos iš šulinio veržiasi į upelį.

Nedelsdami kreipėmės į Aplinkos apsaugos skyrių. Atvykusiai darbuotojai parodėme užsikimšusio šulinio vietą. Taip pat parodėme dar netoliese esantį atvirą nuotekų šulinį.

UAB „Kauno vandenys“ sureagavo. Įmonės darbuotojai, naudodami neseniai įsigytą, kelis milijonus kainavusią techniką, dvi dienas atkimšinėjo nuotekų vamzdį. Pasisekė atkimšti tik dalinai, tačiau to užteko, kad nuotekos nebetekėtų į upelį.

Atviras šulinys uždengtas betoniniu dangčiu, tačiau už keliasdešimties metrų esantis šulinys toliau paliekamas atviras. Mįslė: koks kamštis sugebėjo užkimšti 0,5 m. skersmens vamzdį.

Pakėlę prieš tai užsikimšusio šulinio dangtį, pamatėme, kad jis pilnas. Vadinasi, vamzdis buvo atkimštas tik iš dalies.

Visai galimas atvejis, kad tai žmogaus ar gyvūno kūnas.

Apie paliktą atvirą šulinį dar kartą informavome Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojus. Atvykusiems UAB „Kauno vandenys“ darbuotojams parodėme atvirą šulinį.

Pakėlę prieš tai užsikimšusio šulinio dangtį, pamatėme, kad jis pilnas. Vadinasi, vamzdis buvo atkimštas tik iš dalies. Viskas tuo ir baigėsi UAB „Kauno vandenys“ darbuotojui padėjavus apie lėšų trukūmą ir didelį darbo krūvį.

Rugpjūčio 8 d. per jau minėtą nuotekų šulinį toliau veržiasi fekalinės nuotekos. Rugpjūčio 11 d. jos toliau bėga į upelį.

Apytiksliai į aplinką patekęs fekalinių nuotekų kiekis -720 kub. m. per valandą arba 17 280 kub.m. per parą. Fekalinės nuotekos ir  toliau teka į Nemuną.

Kokio lygio turi būti atsakingų instancijų neveiklumas ir savo miesto bei šalies negerbimas, kad taip pasyviai žiūrima į daromą milžinšką žalą gamtai?

2014 liepos 21
2014 liepos 21
2014 rugpjūčio 11
2014 rugpjūčio 11
2014 rugpjūčio 11
2014 rugpjūčio 11

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius